Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

A Petőfi-iskola alapítására és névadójára emlékeztek
2023.03.27

Idén ünnepli alapításának 150 éves évfordulóját a zalaegerszegi Petőfi Sándor Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános iskola. A két hete indult rendezvénysorozat pénteken gálaműsorral és könyvbemutatóval ért véget, amelyen Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke is részt vett.


A nyitórendezvényen elhangzott, az intézményt 1873-ban Polgári Fiúiskolaként alapították, majd 1937-ben költözött jelenlegi helyére. A háborút követően 1951-ben építették újjá, s akkor kapta a Petőfi Sándor nevet. Jelenleg mintegy félezer diákot oktat félszáz pedagógus az intézményben.

A pénteki gálaműsor előtt Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos hangsúlyozta, hogy az oktatási intézmények nélkülözhetetlen alapot adnak és jó példát mutatnak a felnövekvő nemzedéknek. A politikus megemlékezett gyermekkorának tisztelet parancsoló tanítóiról is, akiket lámpásokként emlegettek akkoriban.

Balaicz Zoltán polgármester felidézte: nemrég újult meg a város TOP-os pályázatának köszönhetően 350 millió forintból a Petőfi-iskola, most pedig a Zalaegerszegi Tankerületi Központtal közösen újítják fel a tetőszerkezet.

A polgármester köszöntőjét követően dr. Káldi Dávid önkormányzati képviselővel együtt nyújtották át Zalaegerszeg kitüntető oklevelét Kovács Éva intézményvezetőnek.

Kajári Attila tankerületi igazgató a többszörös jubileumról beszélt: 150 éve alapították az iskolát, amit Petőfi születésének 200. évfordulóján ünnepelnek, 60 éve indult a nyelvi, 50 éve pedig a sporttagozat.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...