Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Vármegyei projektek

Utolsó zalai workshop
2022.06.22

2022. június 20-án került megrendezésre az Interreg V–A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program forrásaiból támogatott „Fejlesztési szervezetek kapacitásainak erősítése a határon átnyúló regionális együttműködés terén” című projekt Zala megyei utolsó workshopja, amelyre a megye települési önkormányzatai és területfejlesztésben, különösen a szlovén határ menti térségben munkálkodó szereplők kaptak meghívást. A szakmai egyeztetésen Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt.


A program az Európai Uniós szakpolitikai célkitűzések ismertetésével folytatódott Kovács Károly, a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének előadásában, majd a határmenti térség stratégiai dokumentumainak készítéséről szóló elemzés kerül bemutatásra Simon Zsolt, a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. projektmenedzserének tolmácsolásában.

cap_22_6_2

 Az INTERREG VI-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program tervezésének állását, az előző időszak tapasztalatait és tanulságait a jövőre vonatkozó javaslatokkal együtt Gombás Ágnes és Zakar András, a Közös Titkárság munkatársai mutatták be, és ebédszünet előtt még sorra került egy sikeres turisztikai desztináció, az Amazon of Europe story felépítésének és fejlesztésének ismertetése a projekt koordinátora, Deák Máté, a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. munkatársa jóvoltából.

A délután a hazai területfejlesztési tervezés folyamatát, valamint a Zala megyei, majd a Vas megyei előzetes Integrált Területi Programot bemutató áttekintéssel folytatódott a két önkormányzati hivatal területfejlesztési vezetője által, végezetül a Lenti és Zalaegerszegi járások területére vonatkozó Befektetésösztönzési Stratégia elemzése révén Zala megye és ezen két érintett járás gazdasága került górcső alá Cseke Bence, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. nemzetközi koordinátora előadásában.

vissza...