Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Ünnepséget tartottak a zalaegerszegi Rákóczi-szobornál a fejedelem születésének 346. évfordulója alkalmából
2022.03.28

Vasárnap rendezték meg a megyeszékhelyi Rákóczi-szobornál azt az ünnepséget, amelyet II. Rákóczi Ferenc fejedelem születésének 346. évfordulója alkalmából tartott a Zalai Magyar Nemzeti Szövetség, a Rákóczi Szövetség helyi szervezete s a Zalai Polgári Körök Egyesülete. Vigh László országgyűlési képviselő, és Paál István, a rendező szervezet elnökének beszédét követően a Hevesi Sándor Színház művészei adtak elő részleteket A fejedelem című musicalből, majd koszorúkat helyezett el a szobornál Vigh László, Balaicz Zoltán polgármester, Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke s a megemlékezést tartó szervezetek egy-egy képviselője.


Az ünnepségen Vigh László a Rákóczi-örökség őrzése mellett az aktuális háborús helyzetről is beszélt, hangsúlyozva, a magyar emberek a béke megőrzésében érdekeltek. Korábban általában a rossz oldalon álltunk a háborúkban, most ki kell maradnunk. „Akik most üzennek nekünk, azoknak a felmenői segítettek leverni az 1848-as és az 1956-os forradalmunkat”, fogalmazott a képviselő.

II. Rákóczi Ferenc fejedelem életútját Paál István idézte fel. A méltó lebonyolításban a Vitézi Rend tagjai működtek közre.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...