Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Pedagógusokat köszöntöttek Nagykanizsán
2021.11.18

Az önkormányzat, a Nagykanizsai Tankerületi Központ és a Nagykanizsai Szakképzési Centrum szerdán a Medgyaszay Házban tartotta a pályakezdő és a nyugdíjba vonuló pedagógusok köszöntését. A köszöntők sorát Balogh László polgármester kezdte, majd Magyar Ferenc a tankerületi központ igazgatója és Cseresnyés Péter miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait a meghívottakkal, végül Anda Zoltán a szakképzési centrum főigazgatója lépett a mikrofonhoz. A rendezvényen jelen volt Bene Csaba, a megyegyűlés alelnöke is.


Az eseményen elhangzott: azon pedagógusok előtt tisztelegetek, akik munkájukkal szolgálják a nemzetet, a gyermekek tudását gyarapítják, erkölcseit csiszolják, tisztességes, becsületes, ismeretekben gazdag embert nevelnek belőlük.

A település polgármestere beszédében arra kérte a pályakezdőket bátran tanuljanak idősebb és tapasztaltabb kollégáiktól, a közösségtől, ahová bekerültek. Legyenek aktív és felelős tagjai, mert szüksége van e városnak, e nemzetnek a jövő építőire.

Magyar Ferenc így fogalmazott: a történelem időről időre megméri az emberiséget, a járvány mindannyiunkat megpróbált, a pedagógus szerepe még inkább felértékelődött.

Cseresnyés Péter államtitkár szerint nincs olyan ember, aki ne gondolna vissza szeretettel pályáját elindító nevelőjére, példaként tisztelt tanárára. Ne érezné évek múltán is, hogy kötődik egykori nagy családjához.  – Mert egy iskola szellemisége magában hordozza és megtartja a benne munkálkodók, az ott tanítók és tanulók tudását – folytatta. – A legszebb iskola is csak keret lehet: azt igaz, valós tartalommal a pedagógus töltheti meg.

Anda Zoltán hosszasan beszélt a pedagógus pálya szépségeiről, a hivatástudatról, mely egy életen át elkíséri azt, aki a katedra mellett döntött.

Ezután a 23 pályakezdő pedagógus fogadalmat tett, hogy munkájukat az elődökhöz méltóan lelkiismeretesen, legjobb tudásuk szerint végzik.

Az eskü szövegét Balogh László polgármester olvasta fel, majd a 64 nyugdíjba vonuló vehetett át oklevelet.

Forrás és fotó: Zalai Hírlap

vissza...