Turizmus

A színészet és gasztronómia mestere

Balogh Tamás 1987 óta a Hevesi Sándor Színház művésze. A színész élete egyik legcsodálatosabb korszakának tekinti a Zalaegerszegen eltöltött elmúlt 22 évét.

Babos káposzta

A babot előző este beáztatjuk, a savanyú káposztát jól kimossuk és füstölt hússal, vízzel feltesszük főzni. A babot később hozzáadjuk, és készre főzzük.

Baksa-Tó és Betyártanya Étterem

A megéhezett, megszomjazott vendégeket szeretettel várjuk a zalabaksai Betyártanya Étteremben ízletes ételekkel, hideg italokkal

Brokkolis rakott krumpli

A nyári kert újabb és újabb lehetőségeket rejt arra, hogy friss finomságokkal lepjük meg magunkat. Miután a málna- és szederbokrokat megdézsmáltuk, szemügyre vehetünk egy-két alacsonyabbra növő növénykét is.

Diós márványkuglóf

A vajat habosra keverjük, aztán apránként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cokrot. A tojásokat egyenként felütjük és a rummal, citromlével belekeverjük a cukros vajba. A diót ledaráljuk...

Dödölle

A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és annyi vízzel feltesszük főni, hogy éppen ellepje. Ha megfőtt összetörjük és a liszt hozzáadásával jól kidolgozzuk.

Egy frissen szabadult szakács

A söjtöri Pőcze Eszter a szakácstanulók országos tanulmányi versenyén a 8. helyen végzett. A Páterdombi Szakképző Iskola, Báthory Székhelyiskola tanulója jutalmul idő előtt kapta meg szakmunkás bizonyítványát.

Együnk medvehagymát!

A zalai erdők jellegzetes növénye a medvehagyma. Vadfoghagyma, sásihagyma, poszhagyma névvel is illetik. Fiatal hajtásai helyenként szőnyegszerűen borítják be a talajt.

Francia lecsó

Hozzávalók: 20-20 dkg vöröshagyma, cukkini, húsos paprika, paradicsom, padlizsán, 1 fej fokhagyma, egy csokor friss bazsalikom, só, fekete bors, 1 dl olívaolaj

Gosztola Gyöngye Étterem

Létezik egy hely, ahol újra felidézheti és megkóstolhatja a nagyi által készített isteni ételeket félpanziós vacsoránk keretében: a gőzölgő zsenge zöldborsólevest, tejfölös csirkét házi nokedlival, házi túrós rétest...

Hagymaleves

Egy lábosban hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg a hagymát. Használjunk nyugodtan többfajta hagymát! Ha kicsit fűszeresebb levest szeretnénk, egy kis tört csili-t pirítsunk meg a hagymával. A hagyma pirítása attól, függ mennyire “sötét” színű levest...

Húsvéti borjúsült rozmaringos kéregben

Húsvéti borjúsült rozmaringos kéregben, kecskesajtos burgonyával töltött padlizsánnal és sonkás-hagymás rizsgombóccal.