Turizmus

A színészet és gasztronómia mestere

Balogh Tamás 1987 óta a Hevesi Sándor Színház művésze. A színész élete egyik legcsodálatosabb korszakának tekinti a Zalaegerszegen eltöltött elmúlt 22 évét.

A’la Nature Étterem és Bolt

Önkiszolgáló rendszerben naponta 8 féle meleg éltellel, 6 féle friss salátával, helyben készült tönköly péksüteményekkel várjuk azon vendégeinket, akiknek fontos az egészségük és kellemes hangulatban gyors kiszolgálással szeretnék elfogyasztani ebédjüket.

Babos káposzta

A babot előző este beáztatjuk, a savanyú káposztát jól kimossuk és füstölt hússal, vízzel feltesszük főzni. A babot később hozzáadjuk, és készre főzzük.

Batthyány Kastélyszálló Étterem

Batthyány Kastélyszálló***éttermében Vendégeink a zalai és göcseji különlegességek mellett belekóstolhatnak a magyar és külföldi ízekbe.

Bella Pizzéria

Az étterem jellege: Söröző. Bella Pizzéria Futárszolgálat Tel: 92/350-003, Nyitva tartása: Hétfő – Csütörtök: 11:30-22.30, Péntek – Szombat: 12:00-23:30, Vasárnap: 12:00-22:30

Brokkolis rakott krumpli

A nyári kert újabb és újabb lehetőségeket rejt arra, hogy friss finomságokkal lepjük meg magunkat. Miután a málna- és szederbokrokat megdézsmáltuk, szemügyre vehetünk egy-két alacsonyabbra növő növénykét is.

Diós márványkuglóf

A vajat habosra keverjük, aztán apránként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cokrot. A tojásokat egyenként felütjük és a rummal, citromlével belekeverjük a cukros vajba. A diót ledaráljuk...

Dödölle

A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és annyi vízzel feltesszük főni, hogy éppen ellepje. Ha megfőtt összetörjük és a liszt hozzáadásával jól kidolgozzuk.

Egy frissen szabadult szakács

A söjtöri Pőcze Eszter a szakácstanulók országos tanulmányi versenyén a 8. helyen végzett. A Páterdombi Szakképző Iskola, Báthory Székhelyiskola tanulója jutalmul idő előtt kapta meg szakmunkás bizonyítványát.

Együnk medvehagymát!

A zalai erdők jellegzetes növénye a medvehagyma. Vadfoghagyma, sásihagyma, poszhagyma névvel is illetik. Fiatal hajtásai helyenként szőnyegszerűen borítják be a talajt.

Ernesto Pizzéria és Gyros Futárszolgálat

Konyha: Pizza, Gyros pulyka hússal, házhozszállítással is. Nyitvatartás: H-CS: 10.00-22.00, P-SZ: 11.00-23.00

Francia lecsó

Hozzávalók: 20-20 dkg vöröshagyma, cukkini, húsos paprika, paradicsom, padlizsán, 1 fej fokhagyma, egy csokor friss bazsalikom, só, fekete bors, 1 dl olívaolaj