Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

CETC-M9


2017.03.21

A lengyelországi Wroclawban tartotta soros ülését a napokban a Baltikumot és az Adriai-tengert összekötő európai tranzitút fejlesztése érdekében alakult Közép-Európai Közlekedési Folyosó Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás (KEKF ETT) közgyűlése.

bővebben...
| 2016.05.25

A tartalomból: CETC közgyűlés a Megyeházán – Város napja Zalaegerszegen – Zala és Kovászna értékeiről Lentiben – Erdei tábor Zalaszabaron – Falunap és megemlékezés Csödén

bővebben...
| 2016.05.06

A Társulás Közgyűlésének 2016. május 5-i ülésén már bemutatásra került a Stratégiai Központ által kidolgozott, a Central Europe Programme keretében benyújtásra kerülő első projektjavaslat is „Környezetbarát áruszállítás az egységesebb és versenyképesebb Közép-Kelet-Európáért” címmel, amely elősegítené, hogy a teherszállítás zöldebbé és intelligensebbé váljon az észak-déli tengely mentén annak érdekében, hogy a közép-kelet-európai országok gazdasági integrációja tovább erősödjön.

bővebben...
2015.12.04

December 3-án Zágrábban tartotta soros ülését a Közép-Európai Közlekedési Folyosó Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás, melynek tagjai – köztük Zala megye – a Baltikumot az Adriai-tengerrel összekötő multimodális útvonal közös fejlesztése érdekében fogtak össze.

bővebben...
2015.02.11

A zalai polgári politikai erők szerint van egyetértés a nyugat-dunántúli régió tervezett észak-déli gyorsforgalmi útjának nyomvonaláról, s közös fellépésre hívnak mindenkit. Tegnapi sajtótájékozatóján erről számolt be Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, Nagy Kálmán alelnök és Gyutai Csaba, Zalaegerszeg alpolgármestere.

bővebben...
2015.02.11

2004. április 6-án a lengyelországi Szczecin-ben a Svéd Királyság Skane Régiója, a Lengyel Köztársaság Nyugat-Pommerániai, Alsó-Sziléziai és Lubusi Régiói, a Cseh Köztársaság Hradec Kralove Régiója, valamint a Szlovák Köztársaság Pozsonyi Önkormányzati Régiója megállapodást írt alá, egy a Balti tengertől – akkor még Pozsonyig kiépítendő közlekedési folyosó létrehozására.

bővebben...
2015.02.11

Manninger Jenő, a Közép-Európai Közlekedési Folyosó Kezdeményezés Transzregionális Kormányzó Bizottságának elnökeként 2009. október 13-án nyitja meg a „Zöldebb és intelligensebb közlekedés” című konferenciát Brüsszelben, melyet a Visegrádi Alap Standard Grant Programja is támogatásra érdemesnek talált.

bővebben...
2015.02.11

A Közép-Európai Közlekedési Folyosó Kezdeményezés Transzregionális Kormányzó Bizottsága (CETC Route65 ) soros elnöki tisztségét adta át a november 9-10-én Keszthelyen megrendezett konferencián Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke Varasd megye főispánjának.

bővebben...
2015.02.11

A lengyel közlekedési minisztérium szervezésében került megrendezésre a CETC Route65 folyosó által érintett országok közlekedéspolitikáért felelős minisztereinek konferenciája 2010. június 28-án. A 6 ország tárcavezetői aláírták az ún. „SZCZECINI (támogatói) NYILATKOZATOT” az észak-déli zöld folyosóról

bővebben...