Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.06.06 - A Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ hagyományosan ünnepélyes keretek között adja át az oklevelet és a jutalmat azon Zala vármegyei tanulóknak, akik az adott tanévben a hivatal által szervezett tanulmányi versenyen értek el első, második, harmadik helyezést. A szerdán délután a ZalaZONE Konferenciaközpont fogadóépületében rendezett díjátadón Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke elismeréssel szólt arról, hogy mintegy 3000 diák nevezett a tanulmányi versenyekre, közülük 155 fő kiemelkedő teljesítményt nyújtva érkezett az ünnepségre.

2024.06.04 - Kedden délután tartott választási sajótájékoztatót a Zala Vármegyei Területi Választási Iroda vezetője, dr. Mester László vármegyei főjegyző a Megyeháza Zala György termében a 2024. június 9. napjára kitűzött Európai Parlament tagjai, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők közös eljárásban tartandó 2024. évi általános választása tárgyában.

2024.06.04 - Több száz millió forint értékben valósultak meg infrastrukturális és turisztikai fejlesztések az elmúlt években Lovásziban. Legutóbb a helyi gondozási központ energetikai fejlesztése történt meg, ez alkalomból hétfőn tartottak avatót, illetve a további, már elkészült beruházásokat is bemutatták. Az idősotthonnál tartott ünnepségen Kovács Ferenc polgármester köszöntője után Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke és Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője méltatta a helyi beruházásokat.

2024.06.03 - Sajtótájékoztatót tartottak hétfőn délelőtt a Megyeházán a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség és Zala Vármegye Önkormányzata 2024. évre kötendő Együttműködési Megállapodása aláírásának ünnepélyes bejelentéséről. Az együttműködési megállapodást Orban Dusan, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke és Zala Vármegye Önkormányzata képviseletében Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke írta alá.

2024.06.03 - Szombaton délután került sor a Lovászi Olajbányász Művelődési Házban a Nyugdíjas Klubok Művészeti Találkozójára, amelyen tizenhat csoport, egyesület lépett fel. A rendezvényen Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke is köszöntőt mondott.

Zala a termálfürdők hazája


Műfüves labrarúgó pálya avatása Tófejen
2015.10.19

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke adta át Tófejen 2015. október 16-án a település új műfüves pályáját az iskola szomszédságában.


A kisméretű, 22×45 méteres pálya körbekerítve, led világítással készült a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázati programja keretében. A pálya bruttó 29 millió forintba került, amelynek 30 %-át kellett a helyi önkormányzatnak finanszírozni és vállalni a jövőbeni üzemben tartás költségeit.

A beruházás egyik együttműködő partnere a KERÁMIA SE, melynek keretében labdarúgó és birkózó szakosztály működik. Az Önkormányzat és a sportegyesület együttműködik abban, hogy a pályán elsősorban labdarúgó foglalkozások, versenyek, tornák, egyéb- labdarúgással kapcsolatos események, másodsorban tömegsport, szabadidő- és kulturális rendezvények valósuljanak meg.

A labdarugó szakosztályban közel 40 leigazolt játékos van. A létesítmény biztosítani tudja a környező települések csapatainak edzéseit is. Mivel reflektorokkal is felszerelt, ezért este sötétedés után is használható.

A labdarúgó szakosztály a megyei II. déli csoportban szerepel. A Csapat játékokra való felkészüléséhez az elkészült műfüves pálya kiváló lehetőséget biztosít.

20151016_tofej_1024_2

A másik együttműködő partner a KLIK fenntartásában, a Tófeji önkormányzat által működtetett Tófeji Kincskereső Általános Iskola. Az  1985-ben  épült  általános  iskolához  nem  tartozott külső tornaudvar vagy   pálya. A tornaterem 1989-ben  készült  el, amely eddig biztosította  a  testnevelésórák  és  a szabadidős  együttlétek  elhelyezését.

A mindennapos  testnevelés  bevezetésével  így lehetőség  nyílik   a testnevelésórák  előírás szerinti megtartására. A  kinti  tornaórák megtartása ezáltal lehetővé  válik.. Az  iskolába  128 tanuló, az óvodába  35 óvodás  jár.

vissza...