Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.16 - A vármegye önkormányzata csütörtökön immár negyedik alkalommal szervezte meg és bonyolította le sikeresen a falu-és tanyagondnoki alapképzést záró vizsgát. A tanúsítványokat az eredményes vizsgát követően Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke adta át a 21 résztvevőnek. Köszönetet mondott a képzés előadóinak a felkészítésben nyújtott szakmai támogatásért, és gratulált a hallgatóknak a sikeres megmérettetéshez, kitartást kívánva a falugondnoki teendőkhöz.

2024.05.13 - Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte az alsópáhoki Bodzavirág Népdalkör szombaton. Az eseményen Czigány Sándor polgármester és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke gratulált a népdalkör vezetőjének, Füle Jánosné Kiss Hajnalkának a csoport működéséhez. A résztvevők a jeles évfordulót természetesen zenével ünnepelték, amelyben közreműködött ifj. Horváth Károly népzenész is.

2024.05.13 - Hetés vendégül lát! címmel rendetek kétnapos gasztrokulturális rendezvényt a hétvégén a hetési falvakban. Ezen a tájon a mai napig őrzik a hagyományokat a gasztronómia és a kézművesség terén, amelyet az évenként májusban, pünkösd előtt megrendezett rendezvény során igyekeznek is bemutatni. A rendezvényen köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, aki azon véleményét fogalmazta, meg, hogy a kisebb falvak kitörési lehetősége azok élhetővé, vonzóvá tétele, hiszen sokan költöznek vidékre a városi nyüzsgésből.

2024.05.13 - Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata pénteken tartotta ünnepi közgyűlését, ahol a Keresztury-emlékév keretében tartott eseményen Balaicz Zoltán polgármester úgy fogalmazott: "Zalaegerszeg mindannyiunk életében a stabil pont, de a város története a folyamatos változás története.” A rendezvényen részt vett Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, Dr. Sifter Rózsa főispán és Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke is.

2024.05.13 - A kórház korábbi főigazgatója, Dr. Balogh Zoltán főorvos emléktábláját avatták fel pénteken a fürdővárosban. Az ünnepi eseményen Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is méltatta az intézményvezető munkásságát, amelynek most méltó emléket állítottak.

Zala a termálfürdők hazája


Újévi fogadás Zalaegerszegen
2020.01.14

Pénteken este tartotta hagyományos újévi fogadását Zalaegerszeg Önkormányzata, amelyre a város és a megye prominensei, közéleti, politikai vezetők, cégek, intézmények, civil szervezetek vezetői kaptak meghívást.


A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke vett részt a rendezvényen, amelyen Balaicz Zoltán polgármester úgy fogalmazott: A zalai megyeszékhely a térség legeredményesebb települései közé vezető úton halad. Az elmúlt időszak közös munkája megmutatta, hogy együtt gondolkodva, összedolgozva, közösen képesek vagyunk pozitív irányba vinni a város – és vele együtt a helyi közösség – sorsát. Minden fejlesztés, felújítás, beruházás azt mutatja: a maga helyén mindenki kiválóan végzi a munkáját.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ünnepi köszöntőjében kiemelte: Zalaegerszegen új időszámítás kezdődött az elmúlt években. Egyrészt a zalaegerszegiek az önkormányzati és országgyűlési választásokon mindig egy irányba húztak, ennek hatására létrejött az a politikai stabilitás, amire építkezni lehet. Az építkezés persze kiváló építészeket is kíván, a város pedig abban a kedvező helyzetben van, hogy vezetői mindig jó szemmel látták meg, mi legyen a következő lépés. Zalaegerszeg egyike azon megyei jogú városoknak, amelyek meghallották az idő szavát, s az innovációra, a fenntartható fejlődésre kezdtek el összpontosítani – szögezte le a miniszter, megjegyezve: mindig nagy öröm az embernek a szülővárosába visszatérni, különösen, ha az a város Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő települése.

Ezt követően átadták Zalaegerszeg Innovációs Díját, amit ezúttal az Autóipari Próbapálya Zala Kft. és az Integrity Magánklinika Kft. érdemelt ki teljesítményével.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos mondott pohárköszöntőt az eseményen hangsúlyozva, hogy a jelenlévők célja ugyanaz: olyan megyét építeni, ahol jó élni és jó dolgozni.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...