Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.27 - A dél-zalai városban vasárnap délelőtt emlékeztek a hadszíntereken életüket vesztett katonákra, a harci cselekmények polgári áldozataira. A megemlékezésen Zala Vármegye Önkormányzatát Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke képviselte.

2024.05.27 - A korábbi évek gyakorlatától eltérően idén összevonva rendezte meg falunapját és horvát nemzetiségi napját Molnári önkormányzata. A szombati rendezvényen sor kerülhetett az egészségház avatóünnepségére is, amelyen jelen volt és köszöntöt mondott a térség országgyűlési képviselője, Cseresnyés Péter és a vármegyei közgyűlés alelnöke, Bene Csaba.

2024.05.27 - A minőségi gyermekellátás feltételeinek biztosítását segíti elő az a több mint 66 millió forint értékű beruházás, amit a területi és településfejlesztési operatív program támogatásával valósított meg Pusztaszentlászló önkormányzata. A felújított óvoda-bölcsőde épületét péntek délután adta át Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője és Kaj István polgármester.

2024.05.27 - A Zalai Magyar Nemzeti Szövetség és a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezete történelmi pályázatot hirdetett középiskolások részére a Rongyos Gárda harcainak és Klebelsberg Kunó kultuszminiszter munkásságának bemutatása témakörökben. Az elkészült pályaműveket benyújtó diákokat és felkészítő tanáraikat pénteken délután díjazták a Megyeháza Zrínyi Miklós termében, ahol a kiíró szervezetek vezető mellett Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a jelenlévőket.

2024.05.27 - A Diákolimpia versenysorozat keretében, a Zala Megyei Diáksport Szövetség szervezésében 2024. május 24-én Zalaegerszegen a Városi Sportcentrumban került megrendezésre a II. korcsoportos Atlétika többpróba Diákolimpia® országos döntője. A rendezvény ünnepélyes megnyitóját pénteken délelőtt tartották, amelyen a versenyzőket Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte.

Zala a termálfürdők hazája


INSIGHTS 6. hírlevél
2019.06.17

Míg számos olyan turizmus stratégia és program van a Duna Régióban, amely a fenntartható turizmus fejlesztést hangsúlyozza, specifikusan a fenntartható turizmust célzó stratégiák viszonylag ritkán jelennek meg.


Az INSiGHTS projekt ezen a helyzeten kíván változtatni útmutatást adva a regionális stratégia készítéshez és az ehhez kapcsolódó transznacionális irányvonal javaslatokhoz. A projekt átfogó célja, hogy elősegítse a Duna Régió érintett térségei természeti és kulturális örökségének fenntartható hasznosítását annak érdekében, hogy megőrizzék és fejlesszék a kiváló lehetőségeket nyújtó sértetlen helyi erőforrásokat, vonzó célponttá téve ezeket a térségeket az egészséges és lassú turizmus számára, megalapozva ezzel egy virágzó, felelős zöld turisztikai ágazatot.

INSIGHTS 6th newsletter HU

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

vissza...