Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.23 - Magyarország miniszterelnöke csütörtökön Zalaegerszegen folytatta európai parlamenti választási kampánykörútját. A zalai megyeszékhelyre érkezve beszélgetést folytatott a jelenlegi és újrainduló képviselőjelöltekkel, majd a Kvártélyház udvarán szélesebb körű hallgatóság előtt hangsúlyozta a június 9-i választás tétjét. Az eseményen a Zala Vármegyei Közgyűlés képviseletében a testület elnöke, Dr. Pál Attila vett részt.

2024.05.23 - A konferencián dr. Lepsényi István, a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség elnöke, dr. Birkner Zoltán, a Körforgásos Gazdaság Technológiai Platform elnöke, Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, Lantos Csaba energiaügyi miniszter és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere részvételével vette kezdetét a szakmai program. A zöld energia és fenntarthatóság témája köré szervezett eseményen két napon keresztül a technológiáé lesz a főszerep és kiemelt hangsúlyt kap a klímavédelem is.

2024.05.23 - A csütörtökön kezdődött GreenTech konferencián a keszthelyi Asbóth Sándor Technikum standja előtt Pácsonyi Imre a vármegyei közgyűlés alelnöke Csótár András igazgatóval, valamint a zalaegerszegi Ganz Ábrahám Technikum igazgatójával, Gaider Gergellyel cserélt eszmét. A kétnapos fenntarthatósági szakkiállításon a megnyitókat követően kerekasztal-beszélgetésekre, előadásokra kerül sor.

2024.05.23 - Keretmegállapodást kötött egymással szerdán Keszthely Város Önkormányzata és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. A Zala Vármegyei Közgyűlés által alapított szervezet 1992 óta segíti a vármegye vállalkozóit finanszírozással, tanácsadással, kedvező indulási feltételek biztosításával. A megállapodás értelmében a város az alapítványon keresztül biztosít támogatást a vállalkozások beruházási célú hitelszerződéseihez. Az okiratot a ZMVA részéről Pácsonyi Imre, a Kuratórium elnöke, míg Keszthely város részéről Manninger Jenő polgármester látta el kézjegyével.

2024.05.21 - Megtartották a hagyományos, kétnapos pünkösdi rendezvényt Rédicsen. A rendezvényen megjelenteket Soós Endréné polgármester és Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke köszöntötte.

Zala a termálfürdők hazája


“Valami lett kezünk nyomán” – A megyei közgyűlés díjátadó ünnepsége
2016.09.19

Szombaton tartotta ünnepi ülését a Zala Megyei Közgyűlés, melyen átadásra került a megyei díszpolgári cím, valamint a testület által adományozott 2016. évi díjak. Az ünnepi ülésen részt vett Dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Vigh László országgyűlési képviselő, Dr. Gyimesi Endre, volt országgyűlési képviselő, megyei díszpolgár, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere.


Elsőként Dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke mondta el köszöntőjét és számolt be az önkormányzat elmúlt évi tevékenységéről, a testület és a hivatal előtt álló feladatokról. Az ülésen Dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság biztosa tartott ünnepi beszédet, felidézve a megyéhez való kötődését és előre is gratulált a díjazottaknak.

A köszöntőket Alexander Horsch és az Arany Pajzs 432 Hz együttes műsora, majd a 2016. évi megyei kitüntető cím és díjak átadása követte.

A Közgyűlés Zala Megye Díszpolgára kitüntető címet adományozott Dr. Papp Lajos szívsebésznek Zalaegerszeg és Zala megye fejlesztése érdekében végzett munkássága, kimagasló, világszerte elismert szakmai eredményeiért, tudományos és közéleti munkásságáért, példaértékű munkájáért, amely révén megyénkben világszínvonalú szívsebészeti, szívgyógyászati centrum és gyógyító tevékenység jöhetett létre.

A Közgyűlés Elnöke Zala Megye Címere Emlékplakett díjat adományozott Dr. Hegyi Pál ny. főorvos részére a Zala Megyei Kórházban végzett több évtizedes fáradhatatlan, lelkiismeretes és magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként.

A Közgyűlés Zala Megye Közigazgatásáért Díjat adományozott Dr. Németh Ágnes Izabella főosztályvezetőnek, megyei főállatorvosnak kiemelkedő, tartósan magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként.

A Zala Megye Egészségügyéért Díjat vehette át Dr. Bátorfi József, a Kanizsai Dorottya Kórház nyugalmazott volt főigazgatója, országos hírű gyógyító és egészségnevelő munkásságáért.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nagykanizsai Csoportjának hosszú ideje végzett kiemelkedő önkéntes szociális tevékenységéért a Zala Megyei Közgyűlés Zala Megye Szociális Gondoskodásáért Díjat adományozott.

A Keszthelyi Vajda János Gimnázium tanára,  Varga Szabolcs Gábor, a Közgyűlés Zalai Pedagógus Díját vehette át kiemelkedő nevelő-oktató és közösségi munkájáért.

A Közgyűlés Zala Megye Sportjáért Díjat adományozott Szécsi Györgynek a Zala megyei lovassport szervezésében végzett kiváló munkájáért és kiemelkedő oktatási tevékenységéért, valamint Soós Istvánnak a futball és a zalaegerszegi klub iránti elkötelezettsége és az utánpótlás érdekében végzett példaértékű munkája elismeréseként.

Zalai Civil Társadalomért és Nemzetiségekért Díjat kapott a Nagykanizsa-Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület, a helyi közösséget negyedszázada mintaszerűen összefogó közösségszervező munkájának elismeréseként.

Pálinkás Róbert igazgató a keszthelyi Festetics kastély és a Festetics örökség megőrzése és turisztikai fejlesztése érdekében végzett tevékenységéért a Zala Megye Fejlesztéséért Díjat vehette át.

Az alsópáhoki Kolping Hotel és a minőségi családbarát turisztikai szolgáltatások fejlesztése érdekében végzett munkájáért Zala Megye Fejlesztéséért Díjat kapott Baldauf Csaba igazgató is.

Az idén alapított Zala György Díjat a Közgyűlés  Illésné Major Julianna festőművésznek adományozta a nemzetközi művésztelepek szervezésében és a kulturális értékek gyarapításában, valamint a közösségi kapcsolatok erősítéséért végzett munkájáért.

A díjak átadását követően Dr. Papp Lajos professzor, Zala Megye Díszpolgára osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel az elismerésben részesült személyek képviseletében. Az ünnepség végén Szántner Luca műsorát hallgathatták meg a résztvevők.

Az rendezvényt követő fogadáson Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott mondott pohárköszöntőt.

vissza...