Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.23 - Magyarország miniszterelnöke csütörtökön Zalaegerszegen folytatta európai parlamenti választási kampánykörútját. A zalai megyeszékhelyre érkezve beszélgetést folytatott a jelenlegi és újrainduló képviselőjelöltekkel, majd a Kvártélyház udvarán szélesebb körű hallgatóság előtt hangsúlyozta a június 9-i választás tétjét. Az eseményen a Zala Vármegyei Közgyűlés képviseletében a testület elnöke, Dr. Pál Attila vett részt.

2024.05.23 - A konferencián dr. Lepsényi István, a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség elnöke, dr. Birkner Zoltán, a Körforgásos Gazdaság Technológiai Platform elnöke, Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, Lantos Csaba energiaügyi miniszter és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere részvételével vette kezdetét a szakmai program. A zöld energia és fenntarthatóság témája köré szervezett eseményen két napon keresztül a technológiáé lesz a főszerep és kiemelt hangsúlyt kap a klímavédelem is.

2024.05.23 - A csütörtökön kezdődött GreenTech konferencián a keszthelyi Asbóth Sándor Technikum standja előtt Pácsonyi Imre a vármegyei közgyűlés alelnöke Csótár András igazgatóval, valamint a zalaegerszegi Ganz Ábrahám Technikum igazgatójával, Gaider Gergellyel cserélt eszmét. A kétnapos fenntarthatósági szakkiállításon a megnyitókat követően kerekasztal-beszélgetésekre, előadásokra kerül sor.

2024.05.23 - Keretmegállapodást kötött egymással szerdán Keszthely Város Önkormányzata és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. A Zala Vármegyei Közgyűlés által alapított szervezet 1992 óta segíti a vármegye vállalkozóit finanszírozással, tanácsadással, kedvező indulási feltételek biztosításával. A megállapodás értelmében a város az alapítványon keresztül biztosít támogatást a vállalkozások beruházási célú hitelszerződéseihez. Az okiratot a ZMVA részéről Pácsonyi Imre, a Kuratórium elnöke, míg Keszthely város részéről Manninger Jenő polgármester látta el kézjegyével.

2024.05.21 - Megtartották a hagyományos, kétnapos pünkösdi rendezvényt Rédicsen. A rendezvényen megjelenteket Soós Endréné polgármester és Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke köszöntötte.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Megújult Kerkakutas temploma
2016.10.06

Több éves munkával kívül és belül is megszépült a település temploma az egyházmegye, pályázatok és a helyiek összefogása révén. A mintegy 23 millió forint értékű munkálatokat követően, 2016. október 1-én áldotta meg a templomot Császár István, a Szombathelyi egyházmegye kormányzója.


A helyiek áldozatos munkáját és az egyházmegyei támogatást Vigh László országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is méltatta a szombati ünnepségen.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala vármegyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben