Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.09 - Sportfórummal egybekötött lőtérátadást tartottak csütörtökön Zalaegerszegen. Dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester lőgyakorlat keretében avatta fel a Modern Városok Program részét képező fejlesztést. Az eseményen Zala Vármegye Önkormányzatát Pácsonyi Imre alelnök képviselte. A rendezvényt megelőzően Dr. Schmidt Ádám négy zalaegerszegi sportegyesület - úszó, atlétika, judo, valamint birkózás – kormányzati támogatását jelentette be sajtótájékoztató keretében az Alsóerdei Szabadidő- és Kalandparkban.

2024.05.09 - A Pannon Európai Területi Társulás elnökségi ülést, majd közgyűlést tartott szerdán Pécsett a Baranya Vármegyei Közgyűlés Dísztermében. Az ülés keretében újraválasztották a társulás elnökségét, majd új tagok csatlakozásáról, pályázatokkal, valamint költségvetéssel és munkatervvel összefüggő napirendi pontokat tárgyaltak meg. Pácsonyi Imrét, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnökét ismét elnökségi taggá választották.

2024.05.07 - Hétfőn tartották a tűzoltónapi ünnepséget, a hagyományok szerint a búcsúszentlászlói templomban. A Tódor Szabolcs plébános celebrálta mise után Dr. Sifter Rózsa főispán mondott köszöntőt. Méltatta munkatársai munkáját Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, vármegyei katasztrófavédelmi igazgató és Vigh László országgyűlési képviselő is. Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke pohárköszöntőt mondott az ünnepi eseményen.

2024.05.07 - Péntektől vasárnapig rendezték a Lány Labdarúgás Diákolimpia Országos Döntőjét a Városi Sportcentrumban a Zala Megyei Diáksport Szövetség szervezésében. A torna ünnepélyes megnyitójára pénteken este került sor a Mindszenty Sportközpontban, ahol a vármegye önkormányzatát Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke képviselte.

2024.05.06 - Mintegy kilencvenen búcsúztak a MATE keszthelyi Georgikon campusától szombaton. A végzős hallgatók a hagyományok szerint lovas kocsival keresték fel tanulmányaik helyszíneit, majd a Festetics-kastély parkjában, palotást táncolva köszöntek el az egyetemtől. Az ünnepségen Dr. Rózsa László a campus főigazgatója, Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Manninger Jenő, Keszthely polgármestere és Lázár László, a székelyudvarhelyi egyetemi központ intézetvezetője mondott beszédet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


OFF TO SPAS – Egészségturisztikai fejlesztés nemzetközi együttműködésben
2015.08.28

278 098 euró értékű nemzetközi projekt keretében fejlesztik tovább a senior korosztálynak szóló turisztikai termékeket Hévíz és Kovászna példáján keresztül, 4 ország 7 partnerének bevonásával.


2015. július 29-én írta alá az Európai Bizottság azt a támogatási szerződést, amelynek keretén belül 15 hónapos egészségturisztikai fejlesztés indult el. Az „OFF TO SPAS” nemzetközi projekt négy ország hét partnerének együttműködésében valósul meg. Magyarországot a Pannon Egyetem (a projekt koordinátora), a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Zala Megyei Önkormányzat képviseli, a konzorcium további tagjai: AGE Platform Europe AISBL, Consiliul Judetean Covasna, Asociatia Pentru Dezvoltarea Turismului in Judetul Covasna és Travel Specialist Group Sweden AB.

A projekt feladata olyan közép-európai transznacionális balneológiai turisztikai termék létrehozása az idősebb korosztály (senior) számára, ami a gyógy- és termálturizmus piacát kiterjeszti azon küldőterületekre, ahol a természetes vizekhez kapcsolódó gyógyászati és wellness turizmus iránti kereslet növelhető.

A projekt céljai:

  • az idősebb korosztály speciális szükségleteit figyelembe vevő turisztikai termékhálózat létrehozása,
  • a turisztikai értéklánc szereplői és az idősek egyesületei/szervezetei közötti együttműködések számának és minőségének javítása,
  • a turizmus szempontjából alacsony vagy közepes szezon forgalmának növelése a turisztikai KKV-k eredményességének, versenyképességének növelése érdekében,
  • a turizmus mint az aktív és egészséges öregedés stratégiájának promóciója,

a turisztikai szolgáltatók professzionalizmusának növelése a projekt fenntarthatóságának és önfejlesztésének biztosítása érdekében.

Mindezek érdekében az alábbi főtevékenységeket valósítják meg a partnerek:

  • Az egészségturisztikai fejlesztést megalapozó kutatás elvégzése: idősekre vonatkozó piaci tanulmány, felmérések, összehasonlító elemzések, az idősek piacát és a balneológiai kérdéseket vizsgáló tanulmányok, az AGE Platform tagságának, valamint a Travel Specialist Group Sweden AB utazási iroda vendégeinek a bevonásával,
  • Balneológiai turisztikai termékhálózat létrehozása Hévíz és Kovászna példáján keresztül, ami hely- és piac-specifikus gyógyászati és egészségtámogatási programokat kínál az idősebb korosztály részére,
  • A projekthez kapcsolódó vitafórumok, műhelyfoglalkozások a hálózatépítési és partnerségi kapcsolatok, valamint a jó gyakorlatok kicserélése céljából,
  • Széles körű, a döntéshozókat és a potenciális utazókat megszólító, a célcsoportok speciális igényeihez és a turisztikai trendekhez igazodó marketingkommunikáció.

A 2016 szeptemberéig tartó projekt első lépése a ma kezdődő kétnapos találkozó Hévízen, amelynek során a résztvevő partnerek a főbb teendőket, lépéseket egyeztetik.

A pályázatot 2014 decemberében nyújtották be a partnerek az Európai Bizottság „COS-TFLOWS-2014-3-15” azonosító számú pályázati felhívására. Köszönhetően a magas szakmai színvonalon előkészített pályázatnak, az Európai Bizottság az eredetileg igényelt költségvetéssel – 208 565 euró uniós forrással és 69 533 euró önrésszel – ítélte támogatásra jogosultnak a projektet. Európai Uniós szinten összesen 10 pályázat nyert támogatást a kiíráson.

 

További információ:

Horváth Orsolya

Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

E-mail: horvath.orsolya@hevizmarketing.hu

Tel.: 06/83/540-070

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala vármegyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben