Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

CE-Spaces4All

QGIS képzés Muraszombatban
2023.06.09

A Spaces4All projekt keretein belül 2023. június 2-án megrendezésre került egy képzés Muraszombatban, melyen a QGIS és QField térinformatikai programok használatát sajátítottuk el. E két programnak fontos szerepe lesz a projektvégrehajtás során, ugyanis ezek segítségével mérjük fel a szlovén-horvát-magyar pilot térségben a mobilitást korlátozó, akadályozó tényezőket, a városokban található akadályokat és az utazást gátló faktorokat.


A délelőtt folyamán elsőként a QGIS programmal ismerkedtünk meg, áttekintettük az alapvető funkcióit, az adatbevitel menetét, az OpenStreet és Google térképeket, majd valós adatokat használva gyakoroltunk a szoftveren.

 s406022a

A délutáni szekcióban a QField program került terítékre, amely a QGIS mobiltelefonra letölthető változata. A képzés helyszínét körbejárva felvittük az akadályt jelentő tényezők összességét a mobiltelefonos alkalmazásunkba, térképen jelölve az esetleges lépcsőket, járdákat, parkolókat, buszmegállókat, turisztikai létesítményeket, padokat, stb. Ezt követően ezek az adatok már be is épültek a számítógépünkön használt térképalapú „anyaprogramba”.

s406023a

vissza...