Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Informatikai tréningsorozat
2022.11.29

A Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség egy összesen hat alkalomból álló informatikai jellegű tréningsorozatot szervezett novemberben Lentiben, melyen a helyi roma fiatalok vettek részt. A tréningsorozat 3 fő kompetenciaterületet ölelt fel:


•             Információ- és adatismeret (12 óra)

•             Kommunikáció és együttműködés (12 óra)

•             Biztonság (12 óra)

Az első blokk keretében a résztvevők megismerkedtek a digitális eszköz bekapcsolásával, az internetböngésző elindításával, a hálón való kereséssel, szűréssel. Továbbá betekintést nyertek az interneten való álláskeresésről, webcímek másolásáról, fájlok le- és feltöltéséről, online szórakozásról.

A második blokk egyik fő témája az e-mail fiók létrehozása, használata volt. Megtanulták, hogyan tudnak e-mail szöveget formázni, mellékletet csatolni, levelezni. Emellett a közösségi oldalakra való belépés, az online állampolgárság gyakorlása, és a hang és videó alapú kommunikáció megismerése is hangsúlyos szerepet kapott.

A harmadik, egyben utolsó blokk során betekintést nyertek az internet veszélyeibe és az azok ellen való védekezés eszközeibe, valamint kiemelt figyeltet fordítottak a közösségi oldalak biztonságos használatára, a személyes adatok védelmére és az eszközvédelemre is.

vissza...