Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Biodiverzitás Napok
2022.07.19

A Zala Megyei Önkormányzat Biodiverzitás napot szervezett a Riverside projekt keretében Lovásziban, Szentgyörgyvölgyön és Tótszerdahelyen. A program fő célja a 2021-ben kihirdetett Ötoldalú Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum bemutatása volt, illetve a határ menti régióban élő lakosság, szolgáltatók, az odalátogató turisták figyelmének felkeltése a térség természeti értékeire, látogathatóságára.


Első alkalommal (június 10-én) a résztvevők Lovászi természeti és épített környezetével ismerkedtek meg, majd túrájukat a Kankalin tanösvényen folytatták. Végezetül lehetőségük nyílt néhány régi boronapince megtekintésére is.

A következő túra Szentgyörgyvölgyön került megrendezésre (június 13.), mely egészen Velemérig tartott az országos kék sávval jelzett útvonalon. Itt a résztvevő gyermekek és felnőttek megtapasztalhatták az erdőtípusok közti különbségeket, ugyanis jártak fenyő- és tölgyerdőben, illetve bükkösben is. A program zárásaként megtekintették Velemér híres Árpád kori templomát is.

Az utolsó eseményen, Tótszerdahelyen (június 23.) a Mura folyó mentén barangoltak a túrázók, ahol az Öregbánya tó megtekintése után a folyó ártéri területén haladtak tovább, és fedezték fel a gazdag vízi-, növény- és állatvilágot.

vissza...