Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Értékelési szeminárium
2021.09.21

A capCROSSplan projekt keretein belül 2021. szeptember 16-án megrendezésre került az „értékelési szeminárium” című képzés, amelynek célja az volt, hogy a résztvevők megismerkedjenek a regionális fejlesztési programok értékelési folyamataival.


Bevezetésként egy rövid előadást hallhattunk az Európai Unió kohéziós politikájáról, a következő uniós ciklus szakpolitikai célkitűzéseiről, illetve a „Next Generation EU” nevezetű Európai helyreállítási tervről, amely a COVID-19 világjárvány sújtotta tagállamok támogatását célozza meg különféle gazdaságélénkítő intézkedésekkel.

cap_20210916_2

A képzés három nagy blokkból állt. Az elméleti résznél áttekintettük az értékelés fogalmát, célját, fajtáit, valamint a hozzá kapcsolódó terminológiát. Ezt követően áttértünk a gyakorlati megvalósításra. E résznél választ kaphattunk arra, hogy milyen értékelési módszerek léteznek, kik hajtják végre azokat, és hogyan határozhatók meg az értékelési szempontok. Az utolsó blokkban az indikátorokról beszéltünk, tisztáztuk a jelentésüket, szükségességüket és nyomonkövethetőségüket.

Az esemény a kérdések megválaszolásával zárult.

vissza...