Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.04.12 - Zala Vármegye Önkormányzata szervezésében az INTERREG VI-A Ausztria-Magyarország Program támogatásával megvalósuló HyperBOT című projekt keretében 2024. április 12-13-án kétnapos hiperbár oxigénterápia konferencia és szakmai nap kerül megrendezésre Lentiben a Balance Resort Thermal Hotelben. A konferencián Dr. Pál Attila, a projektvezető szervezet Zala Vármegye Önkormányzatának elnöke mondott köszöntőt. A szakmai program keretében felszólal dr. Szolnoki Nikolett, a Balance Medical Center orvosigazgatója, dr. Jörg Lindenmann, a Grazi Orvostudományi Egyetem Mellkassebészeti és Hiperbár Oxigénterápiás Részlegének megbízott osztályvezetője, valamint a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának oktatási dékánhelyettese és osztályvezetője, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház főigazgatója, a budapesti Dr. Manninger Jenő Baleseti Központ főorvosa, a Transzdiszciplináris Kutatások Intézetének vezető helyettese, a máltai Mater Dei Kórház vezető klinikai orvosa, valamint a Csáktornyai Megyei Kórház főigazgatója.

2024.04.09 - 2024. április 9-én tartották az „Innovatív kerékpáros desztinációs modell kialakítása a szlovén-magyar határtérségben” című pályázat nyitórendezvényét. Az eseményen Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a jelenlevőket. Ezt követően az aktív turizmus fejlesztési irányairól, korábbi időszakokban megvalósult projektekről, kerékpáros és zarándokturizmussal kapcsolatos jó gyakorlatokról, tapasztalatokról hallhattak előadásokat a konferencia vendégei. Az ICDM rövid nevű pályázat 2024. januárjában kezdődött, Zala Vármegye Önkormányzatán kívül a Nyupan Nonprofit Kft., a Muraszombati Kulturális, Turisztikai és Sport Intézet, valamint a ptuji székhelyű ZRS Bistra vesz részt a szlovén-magyar Interreg forrásból megvalósuló együttműködésben.

2024.04.09 - Regionális egyeztetést tartottak hétfőn Zalaegerszegen a Megyeházán az Ausztria-Magyarország Interreg Programról Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron vármegyék vezetői a regionális koordinátorokkal. Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Közgyűlés elnöke, dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke és Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke a pályázatok vármegyei területfejlesztési szempontból való megfelelőségét tekintette át.

2024.04.08 - Sikeres, versenyképes és rugalmas a megújult magyar szakképzési rendszer, aminek egyik fontos intézménye a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Technikuma. Dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára ezekkel a szavakkal köszöntötte a megjelenteket pénteken délelőtt a Csány-technikum alapításának 140. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen. A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben Zala vármegye közéleti szereplői, az iskola nyugalmazott és jelenlegi vezetői, oktatói és diákjai jelenlétében zajlott eseményen Zala Vármegye Önkormányzatát Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte

2024.03.28 - A KDNP „Ültessünk, hogy élhessünk” elnevezésű faültetési akciójának újabb állomásán, Lentiben huszonegyen vettek részt szerdán. Dr. Pál Attila, a Fidesz Lenti Szervezetének elnöke, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke Latorcai Csabával, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettesével, a KDNP ügyvezető alelnökével vett részt a munkában.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala vármegyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben