Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2022.08.11 - A Zala Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2022. augusztus 27-én (szombat) 8:30 órakor közmeghallgatást tart. Helyszín: Letenye, Szabadság tér 15., Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár.

2022.08.02 - Szombaton az ünnepi szentmise keretében áldotta meg Fekete Szabolcs szombathelyi segédpüspök a helyi Jézus Szíve-templom előtt a nemrégiben elkészített térköves járdát és az új kovácsoltvas kaput. A szentmisén részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is.

2022.08.01 - Július 30-án, szombaton hungarikumokkal szállt vízre a Kossuth rádió Országjáró című műsora. A hungarikumokon kívül meghívást kapott több, a Magyar Értéktárban található kiemelkedő nemzeti értékek, és néhány megyei, köztük zalai érték képviselője is. A délután folyamán a Szent Miklós fedélzetén utazott a Kerka Táncegyüttes két alapító tagja, Primusa-Kancsal Mária, Csiszár Tiborné és Pácsonyi Imre a megyei közgyűlés alelnöke, a Zala Megyei Értéktár tagja.

2022.08.01 - Két év kihagyás után ismét megrendezték a rétesfesztivált a dél-zalai településen. A rendezvényen részt vett Dr. Koósz Attila, a Horvát Köztársaság magyarországi tiszteletbeli konzulja, Gugán János, az Országos Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője és Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is.

2022.08.01 - Nagykanizsán a Vár utcai Roma Holokauszt emlékműnél tartott megemlékezést pénteken a roma nemzetiségi önkormányzat. 1944. augusztus 2-áról 3-ára virradóra több mint háromezer cigány származású embert végeztek ki, az áldozatokra emlékeztek a résztvevők. A főhajtáson jelen volt Bizzer András alpolgármester, Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Orsós Vendel, a Zala Megyei Roma Önkormányzat elnöke.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben