Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2021.12.03 - Csütörtök délután gyerekek sokasága érkezett a Megyeházára, ahol a Zala Megyei Kormányhivatal és az Állami Főépítészi Iroda által nyolcadik alkalommal meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetését tartották. A több, mint 150 alkotásból a zsűri által kiválasztott legjobban sikerült művek készítői Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott asszonytól vehették át elismeréseiket az ünnepség keretében. A díjátadásban Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke is közreműködött.

2021.12.02 - A Zala Megyei Közgyűlés közmeghallgatást tart a 2021. december 9-én (csütörtökön) 14.00 órakor kezdődő testületi ülésén a Megyeháza, földszinti Deák Ferenc termében. (Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10.)

2021.11.25 - Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke és Nikitscher Bernadette, a Göcseji Kézműves Egyesület elnöke által csütörtökön délután tartott sajtótájékoztatón harangozták be a szervezők azt a kétnapos karácsonyi vásárt, amely 2021. december 10-11-én kerül megrendezésre a Göcsej Tudásközpont Helyi Termék Piacán Zalaegerszegen. A megyegyűlés alelnöke elmondta, hogy a vásár célja a tudatos térségi és helyi termék fogyasztásának és vásárlásának ösztönzésén túl, a termelők és kézművesek körében a Zalai Helyi Termék Kataszter népszerűsítése. A kataszter pilot projekt-elemként működik a 2021. május 31-én záruló Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktumban, azonban a 2022-ben induló megyei paktumban lehetőség nyílik a továbbfejlesztésére és további helyi termék fejlesztéshez kapcsolódó tevékenységek megvalósítására.

2021.11.22 - A Jézus Szíve Ferences Plébánia Karitász csoportja fennállásának és működésének 30. évfordulóját jótékonysági műsorral ünnepelték meg vasárnap délután. Az esemény keretében köszöntőt mondott, majd emléklapot adott át a csoport vezetője, Kovács Erzsébet részére Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke.

2021.11.19 - Idén 30 éve, hogy a Nyitott Ház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény megkezdte működését. Az ünnepi esemény alkalmából a jelenlévőket Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke is köszöntötte.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben