Legfrissebb hírek


2021.05.07 - A koronavírus járvány következtében a 27/2021. (I. 29.) Kormány rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben képviselő-testületi és bizottsági ülések megtartására nincsen lehetőség, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdése alapján a közgyűlés feladat-és hatáskörét a közgyűlés elnöke gyakorolja.

2021.05.06 - A Zrínyi emlékév lezárása alkalmából szerdán a Honvédelmi Minisztérium a környező települések részvételével megemlékezést tartott a Zrínyi-Újvárnál. Németh Szilárd, miniszterhelyettes bejelentette: a Zrínyi-Újvár történelmi, nemzeti emlékhely lett. Az ünnepségen részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, továbbá emlékező beszédet tartott prof. dr. Padányi József vezérőrnagy és Szászfalvi László, Somogy megye országgyűlési képviselője.

2021.05.06 - Kedden a zalai megyeszékhelyen járt Szijjártó Péter külügyminiszter, aki a MouldTech Kft. fejlesztéséhez nyújtott állami támogatás okirat átadását és bokrétaünnepét követően a Flexnél is látogatást tett, ahol szintén átnyújtotta a társaság fejlesztéséhez hozzájáruló támogatás dokumentumát. A Flex 8,9 milliárd forint értékű infrastrukturális , technológiai és szaktudás fejlesztését célzó beruházást valósít meg, amelyhez a kormány 3,6 milliárd forintot biztosít. A bejelentésen részt vett Vigh László miniszteri biztos, Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke.

2021.04.26 - Szombaton átadták a sármelléki Dózsa György utca, Zala utca, Ízek útja és a zalaapáti Mária-híd között elkészült kerékpárutat. A konzorciumvezető Zala Megyei Önkormányzatot Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke képviselte az eseményen.

2021.03.18 - A koronavírus járvány következtében a 27/2021. (I. 29.) Kormány rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben képviselő-testületi és bizottsági ülések megtartására nincsen lehetőség, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdése alapján a közgyűlés feladat-és hatáskörét a közgyűlés elnöke gyakorolja. A megyei közgyűlés munkaterv szerinti, 2021. március 18-i ülésének megtartására ezért nem kerülhetett sor.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben