Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2023.12.11 - Karácsonyváró ünnepségre várták vasárnap Pusztaapátiban a falu közösségét és a vendégeket vasárnap a kultúrházba, ahol már feldíszítették a település karácsonyfáját is. Az eseményre meghívást kapott Vigh László országgyűlési képviselő, Laki Józsefné volt körjegyző és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is.

2023.12.11 - A Zala Vármegyei Államigazgatási Kollégium (ZMÁK) december 8-án tartotta meg 2023. évi ülését dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja, a kollégium elnökének vezetésével. A rendezvénynek a Mindszentyneum adott helyt Zalaegerszegen. Az államigazgatási kollégium éves ülésén ismét értékelte a kormányhivatal a központi állami szervek területi igazgatási szervezetei, valamint a helyi önkormányzatok együttműködését. Zala vármegyét Pácsonyi Imre alelnök és dr. Mester László főjegyző képviselte az ülésen.

2023.12.08 - Az óvoda, az orvosi rendelő és az Inkey-kastély után a közös önkormányzati hivatal épülete is megújult a dél-zalai településen. Az energetikai modernizáción átesett épület ünnepélyes avatását csütörtökön tartották. Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője és Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is.

2023.12.07 - Bemutatták a TOP 100 Zala vármegye gazdasága 2023 című kiadványt, amelyet a NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága, a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Zalai Hírlap 11. alkalommal jelentetett meg. A zalaegerszegi Arany Bárány Hotelben megrendezett eseményen Zala gazdasági helyzetét és vállalkozói szektorának teljesítményét elemezték a felszólalók. Az eseményen Zala Vármegye Önkormányzata részéről Pácsonyi Imre és Bene Csaba alelnökök vettek részt.

2023.12.06 - Idén 35 ezer 730 kilogramm búza érkezett a „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” elnevezésű Kárpát-medencei jótékonysági akcióban Zalából. A keszthelyi Kis Szent Teréz bazilikában kedden tartott vármegyei adományozó ünnepen – dr. Bacsa Dávid káplán és Vozár Péterné alpolgármester köszöntője után – Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnöke, a Zala Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke és Dr. Cseh Tibor, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) szakmai titkára szólt a jelenlévőkhöz. Az ünnepségen részt vett Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke is.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala vármegyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben