Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Átadták a megújult lentikápolnai kultúrházat
2019.03.18

Szombaton ünnepélyes keretek között felavatták a városrész mintegy 70 millió forintból felújított kultúrházát. Az önkormányzat saját és több más pályázatból származó forrást felhasználva valósította meg a beruházást.


Az ünnepségen elhangzott, hogy a komplex fejlesztés keretében energetikai korszerűsítést végeztek, kicserélték a nyílászárókat, külső szigetelés kapott az épület, valamint új fűtési rendszert alakítottak ki, a tetőre pedig napelemes rendszert telepítettek. Megoldódott az akadálymentesítés és megújult a vizesblokk, az előtér és a színházterem, továbbá lehetőség nyílt eszközbeszerzésre is. A munkálatok eredményeként egy olyan közösségi tér alakult ki, amely minden korosztály számára lehetőségeket biztosít.
Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kitért arra, hogy Zala megyében 258 településen 270 ezer ember él, ám a lakosságszám folyamatosan csökken, így a legnagyobb kihívás a népességfogyás megállítása, de fontos a gazdasági versenyképesség megtartása is. Ehhez pedig szükség van a nemzeti identitás és kultúra megőrzésére, amelyet jól szolgálnak a most felavatotthoz hasonló közösségi művelődési terek.
Az átadást követően nőnapi ünnepség keretében vették birtokukba a megújult kultúrházat a városrészben élők.

(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...