Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Új katasztrófavédelmi őrs létesült Letenyén
2018.11.17

A napokban avatták fel a mintegy 150 millió forintból megépített létesítményt, amely a megye harmadik katasztrófavédelmi őrse.


A katasztrófavédelem 2012-ben az egész országot érintő őrsprogramot indított, hogy a nehezen elérhető területeken kis létszámú tűzoltóőrsök létesüljenek. Ezek egyike a letenyei őrs, ahol négy tűzoltó teljesít szolgálatot 24 órában. Nekik köszönhetően 28 településen több mint 16 ezer ember érezheti magát nagyobb biztonságban.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató az ünnepségen elmondta: az őrs létrehozásával jelentősen lerövidül a vonulási idő. Az M70-es autóút egy-egy szakasza átszeli az őrs működési területét, így a műszaki mentéseknél is nagy segítséget tudnak nyújtani. A Mura folyó árterületét is gyorsabban elérik, ha árvízvédelmi feladatot kell megoldani. A két szerállásos épület megfelel a kor legmodernebb építészeti és energetikai elvárásainak.

Az őrs építéséhez az önkormányzat több mint 1500 négyzetméteres területet biztosított ingyen. A bázison az önkéntes tűzoltók is helyet kaptak.

Az avatón részt vett dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Egri Gyula megyei katasztrófavédelmi igazgató, Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke, Farkas Szilárd polgármester és Cseresnyés Péter miniszterhelyettes is.

(Fotó: Zalai Hírlap)

 

vissza...