Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Újraszentelték a temetői kőkeresztet Csörnyeföldén
2018.11.06

Az egyedüli még fellelhető kőből készült alkotása Soós Lajos néhai pásztorfaragónak az a kereszt, amelynek felújítás utáni megszentelését november 1-jén délután végezték a község temetőjében.


Az eseményen elhangzott, hogy a keresztet 1973-ban készítette a település híres szülötte, az 1937-es párizsi világkiállításon ezüstdiplomával kitüntetett Soós Lajos. A felújítás költségeit közadakozásból teremtették elő a hívek, a község temploma mellett található, ugyancsak idén renovált, s az augusztusi Nagyboldogasszony-napi búcsún megszentelt kőkeresztével együtt. A kereszt felújításával párhuzamosan megkezdődött a temetői térburkolat kiépítése is, első körben közel kétszáz négyzetméter készült el mintegy 3,5 millió forint értékben. E munkálatok finanszírozását önerőből biztosította az önkormányzat. A tervek szerint jövőre folytatják a térburkolat kiépítését.

Az ünnepségen Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke mondott beszédet, melyben  Soós Lajos méltatás mellett, kitért arra is, hogy a rendezett temető – mint amilyen a csörnyeföldi is – az ott nyugvók családtagjainak, illetve az önkormányzatnak a gondosságáról tanúskodik.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...