Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Zalaiakkal a Zalaiakért
2015.02.11

A Zala Megyei Önkormányzat az Ezer Éves Zala rendezvénysorozaton belül a Zalaiakkal a Zalaiakért címmel hirdetett ünnepi ökumenikus istentiszteletet, 2009. október 1-re a zalaegerszegi Mária Magdolna Plébániatemplomba. Az istentiszteleten közösen adtak hálát a megye ezer évéért és áldást kértek Zalára, a zalai emberekre.


Az istentiszteletet a zalaegerszegi keresztény egyházak vezetőivel szervezte a Zala Megyei Önkormányzat.  Köszöntőt mondott főtisztelendő Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, és főtisztelendő Ittzés János, a Nyugati Evangélikus Egyházkerület püspöke. A szentbeszédet főtisztelendő dr. Márfi Gyula veszéprémi érsek úr tartotta. A szentmisében közreműködtek továbbá Stróber László, a Mária Magdolna Római Katolikus Templom plébánosa, Török Zoltán a Zalaegerszegi Református Gyülekezet lelkésze, Szabó Vilmos a Zalaegerszegi Evangélikus Gyülekezet lelkésze és Ocsovai Grácián a Zalaegerszegi Jézus Szíve Római Katolikus Templom plébánosa és házfőnöke. Közreműködött a Mária Magdolna Templom énekkara Tóth György vezényletével.

mise500

A „Zala Megye Nagyjai” programsorozat részeként az istentiszteletet záró himnusz után 12.00 órakor Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a keresztény egyházak képviselői rövid megemlékezés keretében koszorút helyeztek el a templom mellett lévő Mindszenty József bíboros szobránál, aki e napon, 1919. október 1-én vette át a Mária Magdolna Plébánia vezetését.

vissza...