Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Összefogás a Balatonért
2024.07.03

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter összefogást indított a Balatonért. Olyan lépésekre készül, amelynek eredményeként a térség üdülőhelyként és lakóhelyként is élhetőbbé, jobbá válik. A Balaton-parti térségek vezetőit - a környék országgyűlési képviselőit, az érintett vármegyék közgyűléseinek elnökeit, valamint főispánjait - hívta egyeztetésre e témában kedden délután a minisztérium Tükörtermébe annak érdekében, hogy a fennálló problémák megoldására egy átfogó cselekvési terv kerüljön kidolgozásra. A megbeszélésen Zala Vármegye Önkormányzata részéről Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke volt jelen.


balaton_KTM_DrPA

Navracsics Tibor felidézte, hogy a kormány átfogó célként határozta meg, hogy Magyarország 2030-ra legyen az öt legélhetőbb európai ország egyike. Ennek előfeltétele a fejlesztéspolitikában, hogy élhető vidék és élhető városok legyenek. Ez utóbbi a városi környezet emberségesebbé, barátságosabbé tételét jelenti, a vidék esetében pedig a közszolgáltatásokhoz való könnyebb hozzáférést – fogalmazott.

Úgy véli, a Balaton tulajdonképpen már most is, de a nagyon közeli jövőben biztosan Budapest agglomerációs övezetének külső határát jelenti, elsősorban a közlekedési infrastruktúra fejlődésének köszönhetően, hiszen a térség nagyobb városaiból jellemzően egy órán belül be lehet érni a fővárosba.

Fotó: Dr. Navracsics Tibor hivatalos facebook oldala

vissza...