Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Zala vármegyei tanulmányi versenyek díjátadója
2024.06.06

A Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ hagyományosan ünnepélyes keretek között adja át az oklevelet és a jutalmat azon Zala vármegyei tanulóknak, akik az adott tanévben a hivatal által szervezett tanulmányi versenyen értek el első, második, harmadik helyezést. A szerdán délután a ZalaZONE Konferenciaközpont fogadóépületében rendezett díjátadón Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke elismeréssel szólt arról, hogy mintegy 3000 diák nevezett a tanulmányi versenyekre, közülük 155 fő kiemelkedő teljesítményt nyújtva érkezett az ünnepségre.


A 2023/2024-es tanévben az Oktatási Hivatal Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központja 13 vármegyei és dunántúli meghirdetésű versenyt szervezett Zala vármegyében, ezeken összesen 2967 tanuló indult. 

A diákok teljesítményét elismerő ceremónián Vigh László országgyűlési képviselő az oktatási központ szervező munkáját, a pedagógusok tehetséggondozó tevékenységét és a szülők mintaadását méltatta beszédében. Dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere az erőfeszítéssel járó sikerélmény személyiségformáló jelentőségét és a jó tanár életen át elkísérő egyéniségének kisugárzását emelte ki, míg Tóth Ferenc, az Oktatási Hivatal Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője Márai Sándort idézve szólt a minőségi tudásról, amelynek birtokosai képesek megváltoztatni a világot.

Az elismerő és útravaló szavak után a mesterpedagógusok és a versenyek helyszínéül szolgáló iskolák munkáját is megköszönte az oktatási hivatal, majd a 155 díj átadására került sor. Az ünnepi program végén mód nyílt arra is, hogy a résztvevő diákok megismerkedjenek a járműipari tesztpályával.

Fotó: Zala Vármegyei Kormányhivatal

Forrás: Zalai Hírlap

vissza...