Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

ÚJ ÉPÍTÉSŰ KERÉKPÁRÚT VALÓSULT MEG A KIS-BALATON MENTÉN
2023.12.22

A közel 12 km hosszú kerékpárútvonal kiemelt célja, hogy a helyi és térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt jelentő kulturális, épített és természeti örökségeket kerékpáron is megközelíthetővé tegye az idelátogatók számára.


A TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00003 – KERÉKPÁRRAL A ROMANTIKUS ZALÁBAN CÍMŰ PROJEKT ZALA VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATA KONZORCIUMI VEZETÉSÉVEL VALÓSULT MEG 2023-BAN.

A fejlesztés eredményeként a településeket kerékpárral könnyen megközelíthetővé teszi, ezáltal a térség még inkább vonzó turisztikai célponttá válik. Az útvonal több meglévő kerékpárúthoz is kapcsolódik (pl.Zalavár-Balatonhídvég kerékpárút, Nyugat-balatoni kerékpárút, Pannon Pleasure 12.), illetve elérhető lesz általa az országos kéktúra vonalak és a Via Sancti Martini zarándokút is. Cél, hogy a fejlesztés eredményeképpen még könnyben megközelíthető legyen a térség többi kiemelt turisztikai célpontja:a Balaton, a Kis-Balaton, Zalakaros, Kehidakustány és Lenti.

A kerékpáros útvonal mentén településenként felszerelt fedett pihenőhelye kis kialakítása kerülnek (önszervízelési pontokkal), a már meglévő vendéglátó és egyéb turisztikai attrakciókhoz kapcsolódóan (pl. helyi termék előállítás bemutatásával is).

A projekt más turisztikai szolgáltatásokhoz, attrakciókhoz kapcsolódik, a fejlesztéssel érintett desztinációban komplexen elérhetők egyéb turisztikai szolgáltatások is (szálláshely,vendéglátás). A projekttel létrehozott fejlesztés– jellegéből eredően – az év minden napján a turisták rendelkezésére áll.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 647.060.000,- Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

A projekt címe: Kerékpárral a romantikus Zalában
A pályázat azonosítószáma: TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00003
A támogatott összeg: 647.060.000,- Ft
A támogatás intenzitása: 100%

A projekt konzorciumi együttműködésben valósul meg, a konzorcium vezetője Zala Vármegye Önkormányzata. A konzorcium további tagjai: Egeraracsa Község Önkormányzata, Esztergályhorváti Község Önkormányzata, Zalaszabar Község Önkormányzata és Zalaszentmárton Község Önkormányzata.

A támogatás segítségével 2023. december végével valósultak meg a kerékpárosbarát fejlesztések a konzorciumban résztvevő településeken.

vissza...