Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Őszbúcsúztató rendezvényre gyűltek össze Szilvágyon
2023.11.20

Vasárnap őszbúcsúztató ünnepséget szerveztek Szilvágyon a falu lakóinak, ahol a helyi szépkorúakat is köszöntötték. A kultúrházban kora délután várták a vendégeket az önkormányzat rendezvényére, ahol elsőként Péntek Katalin polgármester üdvözölte a megjelenteket, majd Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke mondta el ünnepi gondolatait.


Pácsonyi Imre arról beszélt, hogy az ősz érdekes évszak, ilyenkor nemcsak a rossz idő miatti melankólia, szomorúság jut eszünkbe, hanem a falun élő ember a betakarítás, a kert terményeinek begyűjtése révén egyfajta elégedettséget is érez. Az ősznek az idősekkel is van kapcsolata, az életkor ezen szakasza a problémák, nehézségek mellett meg is örvendeztet, hiszen az idősebbek bölcsességük birtokában más szemlélettel látják a világot és néznek vissza életútjukra.

A gyorsan változó világból egy üzenetet is kiemelt a megyegyűlés alelnöke, mint mondta: manapság az emberi kapcsolatok nem jó irányba haladnak, a fiatalabbak nem adnak elég időt időseiknek, ezért azt kívánta, hogy legyen idő a szépkorúakra a családban és a közösségben egyaránt, legyen idő arra, hogy meghallgassák őket és átvegyék azt, amit tőlük kaphatnak.

Az ünnepségen az alelnök külön ajándékkal köszöntötte a rendezvényen megjelent legidősebb hölgyet és urat, ez alkalommal Szabó Ferencnét és Luter Lászlót.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...