Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Kovászna megye delegációja érkezett Zalába
2023.09.26

Zala Vármegye Önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa „Gyarapodjunk együtt – Zala vármegye és Kovászna megye gazdasági kapcsolatainak erősítése” című közös projektjével támogatást nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt 2023. évi Magyar-magyar gazdasági kapcsolatok támogatása pályázat keretében. Ehhez kapcsolódóan Kovászna megye 8 fős küldöttsége kedden érkezett a vármegyébe. Itt tartózkodásuk első állomásaként a Pannon Egyetem – Innovációs és Tudásközpontjába tettek látogatást, majd a Megyeházán munkamegbeszélésre került sor a projekt tematikájához kapcsolódó kérdéskörben. A vendégeket az önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök, dr. Mester László főjegyző, Héder Miklós, a Zalai Területfejlesztési Ügynökség Kh. NKft. ügyvezetője és Kustán Gyula, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgató helyettese fogadta.


A megbeszélés keretében Kustán Gyula ismertette az alapítvány vállalkozásokat segítő portfólióját, majd bemutatkozott a thecabbins startup vállalkozás is.

20230926_112823

A delegáció látogatásának ma délutáni programjaként felkeresik a Lenti Balance Medical Centert, szerdán pedig a Zala Zone tesztpálya, az Inno Wear projekt megismertetése (Next Step Innovation Kft.) valamint a Hari Tech Kft. (Pötréte) tevékenységének bemutatása kerül sorra.

A delegáció tagjai:

Kovászna Megye Tanácsa, Tóth Szabolcs Barnabás, küldöttségvezető

Tiny campus, Máthé Zoltán, Hodor Levente, Kézdivásárhely, turizmus

Bálint Tenisz, Bálint László, Sepsiszentgyörgy, sport

Emlékgyár, Deák András, Szőcs Szilárd, Barót, film és fotó

Virtual Ambient, Ferenc Lóránd, Kézdivásárhely, belső tervezés(design)

Kreakids, Erőss Sándor, Kézdivásárhely, design

vissza...