Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Matracgyártó üzemet avatott az osztrák ADA cégcsoport Zalaegerszegen
2015.08.28

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett az ADA cégcsoport új üzemének avatásán, amely mintegy egymilliárd forintos beruházással készült el Zalaegerszegen.


Az új üzem nagyon jó példája a kiváló osztrák-magyar gazdasági együttműködésnek – mondta a gyáravatón a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Glattfelder Béla kifejtette: az osztrák beruházás nemcsak a munkavállalóknak és a Zalaegerszegen vagy környékén élőknek fontos, hanem az egész nemzetgazdaságnak.

ada_800

(Fotó: Zalai Hírlap)

A 118 dolgozót foglalkoztató gyár a termékeinek túlnyomó többségét exportra készíti, ami hozzájárul Magyarország versenyképességének javításához is – jelezte az államtitkár.

Glattfelder Béla kitért arra is, hogy Zalaegerszeg és a város vezetése az országban “mintaadó módon” támogatja az új munkahelyek létrejöttét. A zalai megyeszékhelynek ehhez kiemelkedő adottságai is vannak, sokan beszélnek például németül, de komoly hagyományai vannak a bútorgyártásnak is.

Köck Michael, az ADA ügyvezetője a családi vállalkozásban működő cégcsoport történetét felidézve elmondta: a 19. és 20. század fordulóján alapított céget az 1930-as években vette át a kezdőbetűivel névadó, eredetileg kötélgyártással foglalkozó Derler család. Magyarországon 1992-ben jelentek meg, Körmenden épült fel az első bútorgyáruk, majd 2002-ben a Zala megyei Nován vettek meg és bővítettek ki egy varrodát, 2004-ben pedig a romániai Nagyszalontán nyitottak új üzemet.

Az ADA cégcsoport Európa egyik jelentős bútoripari beszállítójaként 2600 embert foglalkoztat, Magyarországon jelenleg 1250 dolgozót alkalmaz – tette még hozzá az ügyvezető.

(forrás: MTI)

vissza...