Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Egészségnap Csörnyeföldén
2022.11.20

Első alkalommal rendezett egészségnapot a dél-zalai településen és környékén élők számára a nemrég alapított Csörnyeföldi Szabadidő és Kulturális Egyesület. Szombaton többek közt interaktív foglalkozásokkal, egészségügyi mérésekkel, valamint előadásokkal várták az érdeklődőket. A rendezvényen Cseresnyés Péter, országgyűlési képviselő és Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is szólt a jelenlévőkhöz.


dr. Bussay Dorottya háziorvos a szűrővizsgálatok jelentőségéről beszélt, dr. Bánfai Bálint mentőtiszt a mentőhívások helyes módszerét mutatta be, mialatt Bacsa Andrea gyógytornász aktív foglalkozást tartott a jelenlévő gyermekeknek. A tartalmas program megnyitóján Cseresnyés Péter, továbbá Bene Csaba is rámutatott arra, hogy ezeknek a programoknak fontos szerepük van az egészségmegőrzés érdekében, hiszen ráirányítják a figyelmet arra, hogy folyamatosan törődnünk kellene magunkkal, jellemzően ugyanis csak akkor figyelünk oda egészségünkre, amikor a tüneteink már problémát jeleznek. Bene Csaba szerint változó világunk miatt a következő generációk egyik legnagyobb problémája az lesz, hogy az egészségüket mi módon tudják megőrizni. Cseresnyés Péter emellett az egyesület tevékenységét is méltatta, mint mondotta: nagyszerű dolog olyan közösséget teremteni, aminek hírneve túlmutat az adott településen. Azt is kiemelte, hogy jelen társadalmunk életében nagy szükség van az igazi civil szervezetekre, olyan közösségekre, amelynek tagjai egyazon cél érdekében fognak össze, egyesítik erejüket, akaratukat, jószándékukat. 

Kovács Krisztián, a szervező egyesület elnöke röviden szólt a jövőbeni terveikről is. Mint elmondta, az egészséges életmód népszerűsítését, illetve a különböző generációk együttműködésének elősegítését kiemelt céljuknak tekintik, ennek jegyében december 3-ra egy olyan teljesítménytúrát szerveznek, aminek távját sétálva, gyalogolva, futva, kocogva tehetik meg a résztvevők.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...