Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Együttműködés Szlovéniával
2015.11.11

A lendvai városházán tartott munkamegbeszélést 2015. november 4-én Dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere, valamint Lendva Község polgármestere mag. Anton Balažek és Horváth Ferenc alpolgármester.


A megbeszélésen fejlesztési célokról, közös pályázatokról és együttműködésről egyeztek meg a gazdaság és a turizmus területén.

Lendva Község polgármestere prioritásként a vasúti összeköttetés fejlesztését és logisztikai háttér megteremtését jelölte meg, mely nagy mértékben befolyásolná és segítené a gazdasági, energetikai (zöld) és turisztikai fejlesztéseket.

Lendva és Zalaegerszeg 2006-tól testvértelepülés és az együttműködést nagyban segíti a közös kultúra, az eddigi és a tervezett közös projektek. A kulturális együttműködés évtizedek óta sikeres, és jó alapot képez az együttműködés más területekre való kiterjesztésére.

Zala megye és Lendva Község számára nagyon fontos a következő uniós fejlesztési ciklus a határon átnyúló együttműködés, a közös programok megvalósítása érdekében. Dr. Pál Attila elmondta, hogy az elsődleges cél, hogy minél több forrást sikerüljön lehívni az uniós alapokból a közös projektekhez, különösen a turizmus és a mezőgazdaság területén, mely új munkahelyek létrehozását is nagymértékben segíti.

(Fotó: lendava.si)

vissza...