Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Elindult a Dombhátról dombhátra projekt
2022.02.21

Az újudvari termelői piac adott otthont szombaton a Dombhátról dombhátra címmel induló kétéves projekt nyitórendezvényének, amely a terület- és településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A piacon megszokott kínálata mellett farsangi mulatság várta az érdeklődőket. A programon rész vett Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Bene Csaba, a megyegyűlés alelnöke is.


A település polgármestere Jakab Sándor kiemelte, hogy a program remek lehetőség az közösség összekovácsolására. A projekt tekintetében elhangzott, hogy az Újudvar, Csapi, Magyarszentmiklós, Nagybakónak, Nagyrécse, Zalakaros és az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület közösen valósítja meg. Céljuk a dombvidéki életmód és gazdálkodás újraélesztése, továbbfejlesztése, a közösségi élet felpezsdítése és a térségi szemlélet kialakítása a települések egymás közti kommunikációjak erősítése révén, ehhez kapcsolódóan pedig a fiatalok visszacsábítása a térségbe.

Bene Csaba a havi rendszerességgel tartott újudvari termelői piac eredményeit méltatta. A piac vonzerejét a változatos és minőségi kínálat mellett folyamatos programjai biztosítják. Jelezte, hogy az adás-vétel ezen formája környezetvédelmi eredményeket is hordoz, hiszen nem kell az előállított árut hosszasan utaztatni a vevőkhöz, a végfelhasználóhoz.

Cseresnyés Péter a hat település összefogásán túl az identitás, a magyarságtudat megőrzésének fontosságáról szólt, amelyhez ilyen és ehhez hasonló rendezvények szükségesek. A következő program a konzorciumi partnertelepüléseken megvalósuló hagyományőrző diszónvágás lesz. Úgy fogalmazott, feladatunk továbbadni a jövő nemzedéknek azt a tudást és szokásrendszert, amit örököltünk.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...