Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Megalakult az első munkacsoport a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktumban
2016.12.01

2016. november 28-án került sor a Megyeházán az e hónap közepén aláírt Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum megvalósításában résztvevő öt munkacsoport közül az első, a KKV (kis- és középvállalkozások) munkacsoport alakuló ülésére.


Halász Eszter projektmenedzser megnyitója után Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke vázolta a megyei paktum céljait, tevékenységi körét.
Ezt követően Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozási Alapítvány igazgatója ismertette a KKV munkacsoport céljait. A munkacsoport tagjai a következők: a Vállalkozók Országos Szövetsége – Zala Megyei Szervezet részéről Kovács Dezső, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától Verger Renáta, a Nagykanizsai Szakképzési Centrumtól Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumtól Böröcz Csaba, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványtól Halász Eszter, munkacsoport vezető.
A munkacsoport tagjai – rövid bemutatkozás után – kifejtették, hogy mit várnak a kis- és középvállalkozások a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktumtól.

20161128_02

A műhelybeszélgetés során szóba került többek között a duális szakképzés helyzete, a zalai vállalkozások bekapcsolódása ebbe a képzési formába, a szakképzésben közreműködő munkatársak képzése. Megemlítették a vállalati innováció fokozásának fontosságát és szó esett a zalai vállalkozások nemzetközi piacra lépésének lehetőségeiről.

Ekler Elemér

vissza...