Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Szakács mestervizsga Zalaegerszegen
2021.09.30

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az idei évben is meghirdette 80 %-os támogatás intenzitású mesterképzését és vizsgáit több szakmában a megújult képzési program alapján. A jelentkezők közül 6 fő szakács és 7 fő autószerelő májusban kezdte meg a felkészülést, amely szeptemberben zárul. A mesterjelöltek bizottság előtt adnak számot szakmai tudásukról az írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsgákon. A mesterjelöltek díszebédjén részt vett Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is.


A szakács mesterjelöltek a gyakorlati vizsgát a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Technikum Vendéglátó Oktatási Kabinetben végzik, melynek első eleme finger-food mestermunka bemutatása volt. A finger-food manapság nagy divatját éli, előszeretettel használják a szakácsok társasági események előételeként. A különlegessége, hogy az elfogyasztásához nincsen szükség evőeszközökre. Az egyedi, kicsi adagok szalvétáról, vagy kisebb tányérról kézből fogyaszthatók.

A mesterképzésben részt vevő szakácsoknak öt fogásból álló mester menüsor elkészítése a feladatuk, amelyet szakértői vizsgabizottság értékel és kóstol.

Forrás és fotó: Zalai Hírlap

vissza...