Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Kitüntető címeket adtak át a nagykanizsai ünnepi közgyűlésen
2021.09.13

Tarnóczky Attila helytörténész és Soós Ernő, a kanizsai Víztechnológiai Kutatóközpont névadója kapta meg posztumusz a dísz¬polgári címet pénteken a HSMK színháztermében tartott rendhagyó, 27. városnapi ünnepi közgyűlésen. Az eseményen részt vett Cseresnyés Péter miniszterelnöki biztos, államtitkár és Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke is.


A műsort a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI trombitásainak fellépése nyitotta, majd az Eraklin Táncklub Egyesület előadásában a Hegedű hangjai standard formációt láthatta a közönség. Balogh László beszédében a város fejlődéséről, az elért eredményekről és a jövő kihívásairól is szólt. – Lépésről lépésre megvalósul a belváros teljes rekonstrukciója több mint kétmilliárd forint értékben, megszépül az Erzsébet tér, a Fő út, az Eötvös és a Deák tér, az alsóvárosi templom és az egyetem előtti terület – folytatta a polgármester. – Gyermekeink közel 700 millió forint értékben megújult intézményekben kezdhetik az új tanévet, és az 500 millió forintból fejlesztett műfüves foci­pályákon mozoghatnak. Országgyűlési képviselőnknek, Cseresnyés Péternek köszönhetően 570 millió forintból végre megépül a 7-es főút és a Petőfi utca kereszteződésében egy körforgalom, amely a balesetmentes közlekedés biztosítása mellett az új, hárommilliárd forintból fejlesztett ipari park megközelítésében is fontos szerepet játszik. Hiszem, hogy felelős és komoly hozzáállással, erkölcsös és a közösséget szem előtt tartó magatartással, személyességet sértő destruktív viták elkerülésével tovább haladhatunk a saját utunkon.

A díszközgyűlésen azokat a személyeket is köszöntötték, akik sokat tettek a városért. A közgyűlés határozatban döntött a kitüntető címek odaítéléséről, melyeket Balogh László polgármester adott át.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...