Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Árvai József kapta a Másokért emlékplakettet
2021.09.03

A zalaegerszegi zsidó hitközség és a Remény Támogatási Közalapítvány minden évben díjjal ismeri el a környezetében az emberség jegyében munkálkodó, másokért önzetlenül tevő honfitársait. A két szervezet ünnepi rendezvényén a városi önkormányzat képviseletében jelen volt dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere, a Zala Megyei Közgyűlés nevében pedig Pácsonyi Imre alelnök gratulált az elismeréshez.


A zsidó újév (Rós Hásáná) közeledtével sor került az emlékplakett átnyújtására. Mivel tavaly a járványhelyzet nem tette lehetővé a díjátadást, az oklevélen aláíróként a sajnos időközben elhunyt hitközségi elnök, az emlékplakett egyik alapítója aláírása szerepel. Ez adott alkalmat Preisz József hitközségi örökös alelnöknek, hogy Kovács Károly közalapítványi kuratóriumi elnökkel együtt Siklósi Vilmos nevében adja át az elismerést Árvai Józsefnek, a hitközség korábbi elöljárósági tagjának, alelnökének.

Az ünnepelt saját vers elmondásával köszönte meg az elismerést, Kovács Károly kuratóriumi elnöknek az önzetlen egymásra figyelésre felhívó méltató szavait, s dr. Temesváry Tibor hitközségi elnökhelyettes pohárköszöntőjét.

Forrás és fotó: Zalai Hírlap

vissza...