Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Türjén minden intézményt korszerűsítettek
2021.08.30

A Magyar Falu Programból az elmúlt két évben elnyert források segítségével elkészült beruházásokat – utakat és rendelőket – avattak fel szombaton a településen. Az eseményen Ruzsics Ferenc, a közgyűlés alelnöke képviselte a Zala Megyei Önkormányzatot.


Tavalyelőtt a Rákóczi és az Árpád utca felújítására nyert 30 millió forintot, majd 2020-ban az ezek folytatásaként, a türjei hegyre felvezető külterületi út rendbetételére nyert 21 millió forintot Türje -mondta Nagy Ferenc polgármester, hozzátéve, ebben a fiatal falurészben korábban már három utcát felújítottak, s most ez a munka folytatódott, sőt, újabb elnyert pályázatok révén hamarosan haladnak tovább, újabb közterületeket téve rendbe.

Ugyancsak szombaton átadták a fogorvosi rendelő és a védőnői szolgálat közös, felújított épületét is, amelyre 30 millió forintot fordítottak. A korábban leromlott állagú ingatlanon tetőt cseréltek, hőszigetelték a házat, amelynek energiaellátását a jövőben nagyrészt napelemrendszer biztosítja. Ezen túl a helyiek belülről is kicsinosították az épületet, amelynek udvarára egy faragott gólya került a bőséges gyermekáldás reményében, bár ez ügyben a polgármester szerint most sem állnak rosszul, hiszen egy ideje már 13–17 csöppség érkezik évente a községbe. Hozzátette: ugyancsak a Magyar Falu Programból elnyert 3-3 millió forintból modern eszközöket is vásárolhattak az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat számára.

A pandémia miatt összevont avatásokon Manninger Jenő országgyűlési képviselő emlékeztetett, Türje korábban EU-s és hazai forrásokból már megújította polgármesteri hivatalát, óvodáját, bölcsődéjét, és hamarosan befejeződik az iskola rekonstrukciója is. Kiemelte, a Magyar Falu Programot kifejezetten azért hozták létre, hogy a kisebb települések olyan célokat is megvalósíthassanak, amelyek az uniós kiírásokba nem férnek bele, ilyenek például az útberuházások is.

Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke leszögezte, a 2019-ben induló Magyar Falu Program eddig több mint 500 milliárd forintot mozgatott meg. - Ehhez fogható támogatást a falvak még egyetlen kormány idején sem kaptak, s mindannyiunk érdeke, hogy ez a következő években is folytatódjon – fogalmazott a politikus.

Forrás és fotó: Zalai Hírlap

vissza...