Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Felavatták a mintegy 30 millió forintból felújított fogorvosi rendelőt Pákán
2021.08.30

A Magyar Falu Programban elnyert forrásból megvalósult a tető teljes felújítása, szigetelése, a külső homlokzaton a nyílászárók cseréje és a falak szigetelése, illetve elvégezték az épület akadálymentesítését. Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is.


Cseresnyés Péter arról szólt, hogy a zalai falvak szépen fejlődnek, ezt az ehhez hasonló gyakori események is igazolják. Kiemelte, hogy Pákán az utóbbi években közel 200 millió forintot tudtak a falu fejlesztésére fordítani, de több településre is igaz, hogy utak, járdák, iskolák, orvosi rendelők, közintézmények újultak meg, ami annak köszönhető, hogy a kormányzat kiemelt figyelmet fordított a vidék Magyarországára, hazai, például a Magyar Falu Programból származó és európai uniós forrásokból számos kisebb-nagyobb beruházás valósulhatott meg.

Bene Csaba is gratulált a fejlesztésekhez, melyek – mint mondta – szükségesek ahhoz, hogy megmaradjon a népesség a falvakban, s hogy felkeltse a kistelepülések iránt a beköltözést fontolgatók érdeklődését.

A rendelőt Németh Csaba plébános áldotta meg.

Fotó és forrás: Zalai Hírlap

vissza...