Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Az elmúlt évek legnagyobb autóbuszbeszerzése zajlik a Volánnál
2021.07.26

Tovább fiatalodik Zala megye járműállománya és javul a személyszállítás színvonala azzal a 32 darab Credo Econell 12 típusú autóbusszal, melyeket sajtótájékoztató keretében péntek délután mutattak be a megyeszékhelyen. Az átadón jelen volt a megye két országgyűlési képviselője, Vigh László és Cseresnyés Péter, Papp László, a Volánbusz humánerőforrás vezérigazgató-helyettese, Gecse Péter alpolgármester és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is.


Az új buszok a megye helyközi közlekedését erősítik majd, így Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Lenti, Letenye, Hévíz, Keszthely vonzáskörzetében találkozhatnak velük az utasok.

Az ünnepélyes eseményen Cseresnyés Péter, kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy ez a fejlesztés örömhírt jelent az aprófalvas megyének. A tömegközlekedés folyamatos fejlesztésével nem csak a városi, de a falusi közlekedés is komfortosabbá és igénybe vehetőbbé válik.

Vigh László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a zalaegerszegi fejlesztések és beruházások megkívánják, hogy a tömegközlekedés is megújuljon. A modern járművek üzembe helyezése a biztonságos munkába és iskolába való eljutást szolgálja.

– Az elmúlt évek legnagyobb volumenű autóbusz-beszerzése zajlik idén. A fejlesztések nyomán 2022 év végére a teljes állomány negyven százaléka megújul – adott tájékoztatást Papp László, a Volánbusz Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese. – Az első 25 darab autóbusz július, augusztus hónapban megkezdi a szolgálatot, míg a maradék hét az év végén érkezik meg.

Az új buszok 75 fő kényelmes befogadására alkalmasak, légkondicionálóval, mozgáskorlátozottak számára megfelelő felszereltséggel vannak ellátva, valamint az elektronikus utastájékoztatás mellett a telefonok töltéséhez is megteremtette a gyártó a lehetőséget. A Credo buszok egyébként immár 15 éve idehaza, Győrben és Mosonmagyaróváron készülnek.

 

Forrás és fotó: Zalai Hírlap

vissza...