Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00003

vissza...

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00003  Kerékpárral a romantikus Zalában:

 

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00003 projekt összefoglaló

Kedvezményezett neve: Zala Megyei Önkormányzat

Projekt megvalósításban résztvevő konzorciumi partnerek:

          Egeraracsa Község Önkormányzata,

          Esztergályhorváti Község Önkormányzata,

          Zalaszabar Község Önkormányzata,

          Zalaszentmárton Község Önkormányzata.

Projekt címe:

          Kerékpárral a romantikus Zalában

Projekt azonosítószáma: TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00003

Projekt megvalósítás kezdő időpontja: 2020. szeptember 1.

Projekt befejezésének tervezett időpontja: 2023. december 31.

Projekt elszámolható összköltsége: 647.060.000,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

Támogatás összege: 647.060.000,- Ft

 

Hír a projekt befejezéséről itt.

 

Projekt szakmai tartalma

A projekt célja:

A közel 12 km hosszúra tervezett kerékár-útvonal kiemelt célja, hogy a helyi és térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt jelentő kulturális, épített és természeti örökségeket kerékpáron is megközelíthetővé tegye az idelátogatók számára. A fejlesztés eredményeként a településeket kerékpárral könnyen megközelíthetővé teszi, ezáltal a térség még inkább vonzó turisztikai célponttá válik.

A tervezett nyomvonal megvalósítása által létrejön az érintett települések kerékpárosbarát összeköttetése a meglévőnél jelentősen rövidebb 12 km-es útvonalon, ami a jelenlegihez képest mintegy 61 % távolság-csökkenést eredményez.

Az útvonal több meglévő kerékpárúthoz is kapcsolódik (pl. Zalavár-Balatonhídvég kerékpárút, Nyugat-balatoni kerékpárút, Pannon Pleasure 12.), illetve elérhető lesz általa az országos kéktúra vonalak és a Via Sancti Martini zarándokút is.

Cél, hogy a fejlesztés eredményeképpen még könnyben megközelíthető legyen a térség többi kiemelt turisztikai célpontja: a Balaton, a Kis-Balaton, Zalakaros, Kehidakustány és Lenti. A kerékpáros útvonal mentén településenként felszerelt fedett pihenőhelyek is kialakítása kerülnek (önszervízelési pontokkal), a már meglévő vendéglátó és egyéb turisztikai attrakciókhoz kapcsolódóan (pl. helyi termék előállítás bemutatásával is). A teljes útvonal a hatályos útügyi előírásoknak megfelelő kiépítéssel valósul meg, emellett biztosítja a biztonságos közlekedési feltételeket valamennyi érintett közlekedő számára. A projekt más turisztikai szolgáltatásokhoz, attrakciókhoz kapcsolódik, a fejlesztéssel érintett desztinációban komplexen elérhetők egyéb turisztikai szolgáltatások is (szálláshely, vendéglátás). A projekttel létrehozott fejlesztés – jellegéből eredően – az év minden napján a turisták rendelkezésére áll.

 


vissza...