Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2023.06.09 - "Európa jövője" címmel tartott előadást hazánk területfejlesztési minisztere csütörtökön Zalaapátiban. A település 2019-ben, a zalavári millennium jegyében indította el a "Községházi esték Zalaapátiban" című programot, amelynek keretében megrendezésre került a nagy érdeklődésre számot tartó kulturális és közéleti fórum. A programot követően Nagy Bálint államtitkár és Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke a vármegye területfejlesztési terveiről és lehetőségeiről folytatott egyeztetést a szakminiszterrel.

2023.06.08 - A napirendi pontok tárgyalása a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2022. évi tevékenységéről szóló tájékoztatóval kezdődött. Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, igazgató elmondta, hogy a szervezet az elmúlt években fokozatosan előtérbe helyezte a proaktív hatósági munkát és tovább erősítette a preventív kommunikációt.

2023.06.08 - Dr. Pál Attila, a vármegyei közgyűlés elnöke csütörtökön délelőtt Latorcai Csaba miniszterhelyettes úrral és az általa vezetett delegációval folytatott egyeztetést a Megyeházán. A beszélgetés központjában a területfejlesztés megújítása, annak lehetséges irányai és a vármegyék területfejlesztési feladatai álltak. A szakmai megbeszélésen Zala vármegye részéről részt vett Pácsonyi Imre, alelnök, Héder Miklós, a Zalai Területfejlesztési Ügynökség Kh. NKft. ügyvezetője és dr. Mester László, vármegyei főjegyző is.

2023.06.08 - Csütörtökön avatták fel a Zala Vármegye Önkormányzata konzorciumvezetésével megvalósított „Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Kisrécse és Zalasárszeg településeken” című, TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00002 azonosítószámú projekt keretében kiépített kerékpárutat a kisrécsei Pihenőpontnál. Az átadón Cseresnyés Péter, országgyűlési képviselő, Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke és Tóth Lucia Krisztina, Kisrécse község polgármestere mondott köszöntőt.

2023.06.05 - A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége június 5-6-án kétnapos ülést tartott, amelyre meghívást kapott Dr. Latorcai Csaba, területfejlesztési miniszterhelyettes, Mayer Gábor, területfejlesztésért felelős államtitkár, Oláh Gábor, területfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár, valamint a területfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkárság két vezető beosztású munkatársa is. Zala Vármegye Önkormányzata részéről Pácsonyi Imre alelnök vesz részt a tanácskozáson.

Zala a termálfürdők hazája