Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2023.01.26 - A Zala Vármegyei Közgyűlés 2023. január 26-án, csütörtökön ülésezett idén először a Megyeházán. A napirendi pontok tárgyalását megelőzően a Jogi és Ügyrendi Bizottság elnöke tájékoztatta a testületet a képviselők vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségének teljesítéséről.

2023.01.24 - A magyar kultúra napi megemlékezés keretében hétfőn ünnepélyes keretek között adták át a jórészt pályázati forrásból felújított könyvtári információs és közösségi helyet a Királyi Pál intézményegyüttes földszintjén. A nemzeti színű szalagot Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Vlasicsné Fischl Timea polgármester, Dávidovics Judit Ágnes, a Királyi Pál Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője és Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője vágták át.

2023.01.23 - Nyolcadik alkalommal adtak át kitüntetéseket a magyar kultúra napja alkalmából a Hevesi Sándor Színházban vasárnap este. A díjakat Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgárestere nyújtotta át. Az ünnepi eseményen Zala Vármegye Önkormányzata képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2023.01.23 - Szombaton tartották az ünnepélyes avatását a kívül-belül megújult közösségi háznak, amelynek átalakítására, megújítására mintegy 35 millió forintot fordítottak. Az avatón részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője és Bene Csaba, a vármegyei közgyűlés alelnöke is.

2023.01.23 - 2023 január elsején csatlakozott Horvátország a Schengeni térséghez. A történelmi jelentőségű esemény a Zala vármegyében élő polgárok életére is hatással van. Az ellenőrzés nélküli átjárás a magyar és horvát kisebbség, valamint a környékbeli vállalkozások számára egyaránt kulcsfontosságú. A Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Dr. Pál Attila a HírTV részére adott interjút a témával kapcsolatban.

Zala a termálfürdők hazája