Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.05.29 - 2024. május 29-én került sor az ESINERGY projektben az első fókuszcsoport találkozójára Lentiben, amelynek célja a Lentiszombathelyen előkészítés alatt álló energiaközösség bemutatása és a helyi érdekelt felek javaslatainak, észrevételeinek megvitatása. A projektben partnerként közreműködő Zala Vármegye Önkormányzata képviseletében Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke vett részt és tartott előadást a szakmai egyeztetésen.

2024.05.28 - Zalalövő Város Önkormányzata TOP Plusz pályázati forrásból nyert támogatás segítségével végezte el a város Egészségügyi Központjának belső felújítását. Az átadási ünnepségre kedden délelőtt került sor. Az eseményen jelen volt Vigh László országgyűlési képviselő, Dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, aki beszédet mondott az átadás alkalmából.

2024.05.28 - Jandó László, a település korábbi polgármestere kapta az idén alapított Pusztaszentlászlóért díjat. Az elismerést Kaj István, a település jelenlegi vezetője, Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, valamint Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke adták át a kitüntetettnek.

2024.05.28 - Gazdasági fórumot szervezett hétfőn délután a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a Mindszentyneumban. A hagyományokhoz híven elismeréseket nyújtottak át, valamint köszöntötték a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen döntős helyezést elért diákokat. A gazdasági fórumon dr. Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettese tartott előadást. A fórumot Kovács Dezső kamarai elnök nyitotta meg, Dr. Sifter Rózsa főispán mondott köszöntőt, Balaicz Zoltán polgármester pedig a város fejlesztéseit, terveit ismertette. Az ünnepségen Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke mondott pohárköszöntőt, méltatta a díjazottak példamutató munkáját.

2024.05.27 - A dél-zalai városban vasárnap délelőtt emlékeztek a hadszíntereken életüket vesztett katonákra, a harci cselekmények polgári áldozataira. A megemlékezésen Zala Vármegye Önkormányzatát Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke képviselte.

Zala a termálfürdők hazája