Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2023.09.26 - Zala Vármegye Önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa „Gyarapodjunk együtt – Zala vármegye és Kovászna megye gazdasági kapcsolatainak erősítése” című közös projektjével támogatást nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt 2023. évi Magyar-magyar gazdasági kapcsolatok támogatása pályázat keretében. Ehhez kapcsolódóan Kovászna megye 8 fős küldöttsége kedden érkezett a vármegyébe. Itt tartózkodásuk első állomásaként a Pannon Egyetem – Innovációs és Tudásközpontjába tettek látogatást, majd a Megyeházán munkamegbeszélésre került sor a projekt tematikájához kapcsolódó kérdéskörben. A vendégeket az önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök, dr. Mester László főjegyző, Héder Miklós, a Zalai Területfejlesztési Ügynökség Kh. NKft. ügyvezetője és Kustán Gyula, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgató helyettese fogadta.

2023.09.25 - A jeles évfordulót ünnepelték szombaton a művelődési házban tartott jubileumi műsorral, amelyre Csesztregről, Zalakomárból és a somogyi Szentbalázsról is érkeztek csoportok. Az eseményen Bene Csaba, a vármegyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte a résztvevőket.

2023.09.25 - Több évtizedes hagyományt követve rendezték meg pénteken a Zala Megyei Deák Ferenc Jogásznapot. Az eseményen Zala Vármegye Önkormányzata részéről Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2023.09.21 - Dr. Zörényi István kardiológus kezdeményezésére jött létre 35 évvel ezelőtt a Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület, mely a közösségi élet erejét használva segíti az érintett betegségekkel küzdők gyógyítását, gyógyulását. A szervezet szerdán délután a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartotta évfordulós ünnepi rendezvényét, melyen Balaicz Zoltán polgármester, dr. Sifter Rózsa főispán, dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD, a megyei kórház főigazgatója, dr. Kocsis Gyula, a zalai nyugdíjas szervezetek szövetségének vezetője méltatta a civil egyesülés munkáját. Az eseményen Zala Vármegye Önkormányzatát Pácsonyi Imre alelnök képviselte.

2023.09.20 - Pénteken utcafórumot tartott Lentiben a Templom téren a Momentum a zajdai laktanya ügyéről. A hallgatóság soraiban jelen volt Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke és Horváth László, Lenti polgármestere is, akik közösen válaszolták meg a hozzájuk intézett kérdéseket.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala vármegyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben