Legfrissebb hírek


2020.09.21 - A most elkészült, közel 600 méter hosszú aszfaltos utat és a felújított könyvtárat avatták fel 2020. szeptember 18-án, pénteken a faluban. Az Erzsébet utcai útszakasznak eddig nem volt szilárd burkolata, a fejlesztés a Magyar Falu Program 17 milliós támogatásával valósult meg. Az ünnepélyes eseményen Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, Ruzsics Ferenc, a megyegyűlés alelnöke és Réti Alfréd polgármester mondott beszédet.

| 2020.09.19 - Az idei évben 2020. szeptember 19-én (szombaton) tartotta ünnepi ülését Zala Megyei Közgyűlése. A rendezvény az eMeRTon és Príma díjas Bognár Szilvia énekművész, Kónya István lantművész és az Artisjus és Príma díjas Szokolay Dongó Balázs népzenész műsorával vette kezdetét. A Himnusz elhangzását követően a jelenlévők megemlékeztek a tavasszal elhunyt megyei díszpolgárra, Fekete Györgyre. Dr. Pál Attilának, a megyegyűlés elnökének ünnepi köszöntőjét követően Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter úr tartott ünnepi beszédet.

2020.09.17 - A megyegyűlés 2020. szeptember 17-i ülésén meghallgatta és elfogadta a megyei rendőrfőkapitány beszámolóját Zala megye közbiztonságának helyzetéről és a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről, feladatokról, majd jogszabályban rögzített jogkörével élve véleményezte az új megyei rendőrfőkapitány kinevezésére irányuló javaslatot. Ennek keretében egyetértett dr. Vereckei Csaba Iván rendőr dandártábornok Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjévé történő kinevezésével, miután Dr. Sipos Gyula rendőrfőkapitány 2020. november 30-ával nyugdíjba vonul.

2020.09.16 - A Zala Megyei Önkormányzat és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság 2020. szeptember 15-én, megrendezte 11. közösségi együttműködést erősítő rendezvényét az EFOP-1.6.3-17-2017-00004 számú, ,,Zala megyei felzárkózás-politikai együttműködések” című projekt keretében. A Megyeházán megtartott esemény célcsoportját a nők alkották, a központi téma pedig az ő egészségük volt. A rendezvényt Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki többek között arról is beszélt, hogy a nők egészsége kiemelten fontos, hiszen nem csak a munkahelyen kell helytállniuk, de a családok életének is kulcsszereplői. Ehhez persze szükségük van a férfiak támogatására is – tette hozzá.

2020.09.15 - A Göcseji Szilvafesztivált immár 14. alkalommal rendezték meg, s ez az időtállóság egyben azt is jelzi, hogy jó elképzelésekre, a hagyományos gasztronómiára és a népi kultúrára építették fel a rendezvényt a helyiek. Vigh László, a térség országgyűlési képviselője beszélt erről a szombati rendezvény délutáni díjkiosztó ünnepségén. A hagyományos főzőverseny zsűrielnöki tisztét Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke látta el.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben