Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


INSIGHTS Túra és Piknik Gosztolán
2019.06.04

A Gosztola Gyöngye SPA és Élményhotelben tartott rendezvényen mutatták be a napokban a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt Zala megyei pilot tevékenységeként elkészült mobil alkalmazást.


Házigazdaként Balogh Ferenc, Gosztola község polgármestere köszöntötte a megjelent turisztikai szereplőket és önkormányzati vezetőket, majd röviden ismertette a település történetét, kiemelve a falut fenyegető elnéptelenedés visszafordítása érdekében tett lépéseket.
A következőkben Lohász Cecília tematikus szakértő beszélt a fenntartható turizmus főbb szempontjairól, kitérve arra, hogy mitől lesz fenntartható a zöld, lassú és egészséges turizmus. Az interaktív beszélgetés rávilágított a helyi közösség és történetek kiemelkedő szerepére ebben a folyamatban.
Ezt követően került bemutatásra az INSiGHTS projekt keretében elkészült mobil alkalmazást, amely magyar és angol nyelvű virtuális túravezetést, tematikus útvonalakat kínál a térségbe látogatóknak, bemutatva az útba eső látnivalókat, eseményeket, étkezési és szálláslehetőségeket, de tájékoztatást ad az útvonal nehézségéről, magasságkülönbségekről és távolságokról is. A résztvevők számos jól hasznosítható, építő jellegű észrevételt és javaslatot fogalmaztak meg az eszköz tesztidőszakot követő további fejlesztéséhez. A szakértő felkérte a megjelenteket, hogy további adatokkal és aktuális információval járuljanak hozzá az applikáció minél több, használható tartalommal való megtöltéséhez.
A rendezvény gosztolai sétával folytatódott a gyógyító Szent György energiavonalak mentén, melynek során megismerhettük a település látnivalóit, részletes történetét és szó esett a további fejlesztési tervekről is. Ezután helyi termék bemutató következett kürtős kalácssütéssel kiegészítve.
A nap a lendvadedesi tóhoz vezető gyalogtúrával és tóparti zsíros kenyér piknikkel zárult.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben