Legfrissebb hírek


2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.04.16 - Életének 88. évében elhunyt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, akinek sok évtizedes kimagasló, a magyar kultúráért végzett alkotói és közéleti munkásságáért, Zalaegerszeg és Zala megye kultúrájának példaértékű támogatásáért 2017-ben Zala Megye Díszpolgára címet adományozott a Zala Megyei Közgyűlés.

2020.03.16 - Pénteken a település hősi emlékművénél tartottak megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, amelyen beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke.

2020.03.12 - A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelin látták vendégül a megyei médiumok munkatársait a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége vezetői.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


INSIGHTS Túra és Piknik Gosztolán
2019.06.04

A Gosztola Gyöngye SPA és Élményhotelben tartott rendezvényen mutatták be a napokban a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt Zala megyei pilot tevékenységeként elkészült mobil alkalmazást.


Házigazdaként Balogh Ferenc, Gosztola község polgármestere köszöntötte a megjelent turisztikai szereplőket és önkormányzati vezetőket, majd röviden ismertette a település történetét, kiemelve a falut fenyegető elnéptelenedés visszafordítása érdekében tett lépéseket.
A következőkben Lohász Cecília tematikus szakértő beszélt a fenntartható turizmus főbb szempontjairól, kitérve arra, hogy mitől lesz fenntartható a zöld, lassú és egészséges turizmus. Az interaktív beszélgetés rávilágított a helyi közösség és történetek kiemelkedő szerepére ebben a folyamatban.
Ezt követően került bemutatásra az INSiGHTS projekt keretében elkészült mobil alkalmazást, amely magyar és angol nyelvű virtuális túravezetést, tematikus útvonalakat kínál a térségbe látogatóknak, bemutatva az útba eső látnivalókat, eseményeket, étkezési és szálláslehetőségeket, de tájékoztatást ad az útvonal nehézségéről, magasságkülönbségekről és távolságokról is. A résztvevők számos jól hasznosítható, építő jellegű észrevételt és javaslatot fogalmaztak meg az eszköz tesztidőszakot követő további fejlesztéséhez. A szakértő felkérte a megjelenteket, hogy további adatokkal és aktuális információval járuljanak hozzá az applikáció minél több, használható tartalommal való megtöltéséhez.
A rendezvény gosztolai sétával folytatódott a gyógyító Szent György energiavonalak mentén, melynek során megismerhettük a település látnivalóit, részletes történetét és szó esett a további fejlesztési tervekről is. Ezután helyi termék bemutató következett kürtős kalácssütéssel kiegészítve.
A nap a lendvadedesi tóhoz vezető gyalogtúrával és tóparti zsíros kenyér piknikkel zárult.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben