Legfrissebb hírek


2020.01.22 - A Zala Megyei Kormányhivatal a zalaegerszegi tesztpályán tartotta állománygyűlését Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár részvételével. A rendezvényen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Pál Attila, a Közgyűlés elnöke vett részt

2020.01.16 - Erről is szót ejtettek a Zalakaros Önkormányzata, a helyi turisztikai egyesület és a fürdő által szervezett hagyományos újévi fogadáson, melyet a napokban tartottak a városban.

2020.01.15 - Szombaton tartotta hagyományos újévi fogadását Zalaszentgrót Önkormányzata, amelyen Baracskai József polgármester köszöntőjét követően Ruzsics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke szólt az egybegyűltekhez, hangsúlyozva az összefogás szükségességét pártállástól függetlenül.

2020.01.14 - Pénteken este tartotta hagyományos újévi fogadását Zalaegerszeg Önkormányzata, amelyre a város és a megye prominensei, közéleti, politikai vezetők, cégek, intézmények, civil szervezetek vezetői kaptak meghívást.

2020.01.13 - Sikeres évet zárt az önkormányzat, egyebek mellett tovább növekedett a település adóbevétele, erről is szólt csütörtökön este az új évet köszöntő fogadáson Kelemen Tamás polgármester.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Járműipari konferencia Zalaegerszegen
2019.05.30

A III. Országos Mobil Járműipari, Logisztikai Szakkiállítás keretében rangos konferencia került megtartásra a ZalaZone Járműipari tesztpályán. A konferencia megnyitóján a Zala Megyei Önkormányzatot a közgyűlés elnöke, Dr. Pál Attila képviselte.


A konferencia érintette a járművekkel szembeni kihívásokat, a környezetkímélő meghajtási módokat és a kapcsolódó közlekedési infrastruktúra fejlesztéseket. A tesztpálya első ütemének átadására május 20-án került sor, így a kiállítás is az új létesítményben kaphatott helyet. A konferencia mellett a kétnapos rendezvényen a világ vezető járműgyártóinak legújabb modelljeit tekinthették meg az érdeklődők, akik tesztvezetésen is kipróbálhatták ezeket.

(Fotó: Antal Lívia)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben