Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Járműipari konferencia Zalaegerszegen
2019.05.30

A III. Országos Mobil Járműipari, Logisztikai Szakkiállítás keretében rangos konferencia került megtartásra a ZalaZone Járműipari tesztpályán. A konferencia megnyitóján a Zala Megyei Önkormányzatot a közgyűlés elnöke, Dr. Pál Attila képviselte.


A konferencia érintette a járművekkel szembeni kihívásokat, a környezetkímélő meghajtási módokat és a kapcsolódó közlekedési infrastruktúra fejlesztéseket. A tesztpálya első ütemének átadására május 20-án került sor, így a kiállítás is az új létesítményben kaphatott helyet. A konferencia mellett a kétnapos rendezvényen a világ vezető járműgyártóinak legújabb modelljeit tekinthették meg az érdeklődők, akik tesztvezetésen is kipróbálhatták ezeket.

(Fotó: Antal Lívia)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben