Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Osztrák – magyar projekt a nők helyzetének javítására
2019.05.22

2019. május 20-án Lentiben a Thermal Hotel Balance szállodában került megrendezésre az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló „WomEn-Puls” című, ATHU116 azonosító számú pályázat nyitókonferenciája, melyen számos osztrák és magyar szervezet vezetője is részt vett.


A projekt a Zala Megyei Önkormányzat vezetésével és a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal, a Nowa Graz (Steiermark) illetve a DAFF (Burgenland) szervezetek partnerségével valósul meg. A 840.000 EUR összköltségű projekt célja a közszférában foglalkoztatott nők munkaerő-piaci és esélyegyenlőségi helyzetének javítása tréningprogram, illetve vezetők és döntéshozók szemléletformálása révén, továbbá határon átnyúló intézményi együttműködési hálózat kialakításán keresztül. A 2022. február 28-ig tartó projekt megvalósítása során közigazgatási intézmények is részt vesznek az egyes tevékenységekben és válnak majd a létrejövő együttműködés tagjaivá.

Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg a konferenciát. 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben