Legfrissebb hírek


2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Osztrák – magyar projekt a nők helyzetének javítására
2019.05.22

2019. május 20-án Lentiben a Thermal Hotel Balance szállodában került megrendezésre az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló „WomEn-Puls” című, ATHU116 azonosító számú pályázat nyitókonferenciája, melyen számos osztrák és magyar szervezet vezetője is részt vett.


A projekt a Zala Megyei Önkormányzat vezetésével és a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal, a Nowa Graz (Steiermark) illetve a DAFF (Burgenland) szervezetek partnerségével valósul meg. A 840.000 EUR összköltségű projekt célja a közszférában foglalkoztatott nők munkaerő-piaci és esélyegyenlőségi helyzetének javítása tréningprogram, illetve vezetők és döntéshozók szemléletformálása révén, továbbá határon átnyúló intézményi együttműködési hálózat kialakításán keresztül. A 2022. február 28-ig tartó projekt megvalósítása során közigazgatási intézmények is részt vesznek az egyes tevékenységekben és válnak majd a létrejövő együttműködés tagjaivá.

Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg a konferenciát. 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben