Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Osztrák – magyar projekt a nők helyzetének javítására
2019.05.22

2019. május 20-án Lentiben a Thermal Hotel Balance szállodában került megrendezésre az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló „WomEn-Puls” című, ATHU116 azonosító számú pályázat nyitókonferenciája, melyen számos osztrák és magyar szervezet vezetője is részt vett.


A projekt a Zala Megyei Önkormányzat vezetésével és a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal, a Nowa Graz (Steiermark) illetve a DAFF (Burgenland) szervezetek partnerségével valósul meg. A 840.000 EUR összköltségű projekt célja a közszférában foglalkoztatott nők munkaerő-piaci és esélyegyenlőségi helyzetének javítása tréningprogram, illetve vezetők és döntéshozók szemléletformálása révén, továbbá határon átnyúló intézményi együttműködési hálózat kialakításán keresztül. A 2022. február 28-ig tartó projekt megvalósítása során közigazgatási intézmények is részt vesznek az egyes tevékenységekben és válnak majd a létrejövő együttműködés tagjaivá.

Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg a konferenciát. 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben