Legfrissebb hírek


2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


2019-ben Zala Megye Bora a Bizsergő
2019.04.30

Hétfőn adták át a Megyeházán a 2019. évi Zala Megye Bora címet, melyet a Zalai Borvidék Hegyközségi Tanácsa által meghirdetett megyei borverseny szakmai zsűrije által legmagasabbra értékelt nedűk közül választottak ki.


Az ünnepélyes eredményhirdetésen köszöntőt mondott dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke, aki Zala turizmusának és azzal együtt borturizmusának fejlődéséről beszélt. Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára beszédében szólt a szaktárca szőlészettel és borászattal kapcsolatos céljairól, a pályázati lehetőségekről, illetve a szőlő-bor ágazati stratégia végrehajtásáról. Elmondta, hogy cél a jól pozícionált közösségi márkák létrehozása, az export értéknövelése, illetve a borászattal kapcsolatos adminisztráció csökkentése az uniós követelmények figyelembevételével.
Ezt követően Dr. Kocsis László, egyetemi tanár, a Pannon Egyetem Georgikon Kar kertészeti tanszékvezetője tartott előadást, melyben kitért egyebek mellett a boriváshoz kapcsolódó szokásokra.
Pácsonyi Imre a megyei közgyűlés alelnöke ismertette a Zala Megye Bora kiválasztásának előzményeit, kiemelve, hogy 234 mintát értékeltek az április 6-án tartott borversenyen, s a zsűri ezek közül az 5 legjobb fehérbort adta át a megyei önkormányzatnak, melyek közül a Kányavári Borbirtok Bizsergő nevű bora nyerte el a címet.
Dr. Pál Attila és Kis Miklós adta át Beke Zoltánnak, a Kányavári Borbirtok borászának az elismerést tanúsító oklevelet.
fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben