Legfrissebb hírek


2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.04.16 - Életének 88. évében elhunyt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, akinek sok évtizedes kimagasló, a magyar kultúráért végzett alkotói és közéleti munkásságáért, Zalaegerszeg és Zala megye kultúrájának példaértékű támogatásáért 2017-ben Zala Megye Díszpolgára címet adományozott a Zala Megyei Közgyűlés.

2020.03.16 - Pénteken a település hősi emlékművénél tartottak megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, amelyen beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke.

2020.03.12 - A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelin látták vendégül a megyei médiumok munkatársait a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége vezetői.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Ünnepélyesen átadták Letenyén a felújított egykori Szapáry-Andrássy kastélyt
2019.04.29

Az Európai Unió Magyarország – Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Programjának támogatásával megvalósuló ATTRACTOUR elnevezésű projekt keretében újították fel a Fáklya Művelődési Központnak otthont adó kastély épület alsó szintjét és kialakításra került egy turisztikai iroda is.


A horvátországi és hazai partnerekkel, a Muraközi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel, a Muraköz Megyei Turisztikai Irodával és a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszával közösen elnyert támogatás a földszint teljes belső felújításához és a Mura-térség értékeit, látnivalóit népszerűsíteni hivatott turisztikai iroda létrehozásához volt elég, de már tervezik a folytatást. Ha a remények valóra válnak, a hajdanvolt nemesi kastély újra a város ékszerdoboza lehet.
Az avatáson – ahol beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke is – elhangzott, hogy a rendelkezésre álló 600 ezer euróból korszerűsítették a földszinten a villamoshálózatot, újra vakolták és festették a megtisztított falakat, felújították a fűtésrendszert, s részben megvalósult a nyílászárók cseréje és felújítása. Emellett turisztikai irodát alakítottak ki egy használaton kívüli szolgálati lakásból.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben