Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Ünnepélyesen átadták Letenyén a felújított egykori Szapáry-Andrássy kastélyt
2019.04.29

Az Európai Unió Magyarország – Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Programjának támogatásával megvalósuló ATTRACTOUR elnevezésű projekt keretében újították fel a Fáklya Művelődési Központnak otthont adó kastély épület alsó szintjét és kialakításra került egy turisztikai iroda is.


A horvátországi és hazai partnerekkel, a Muraközi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel, a Muraköz Megyei Turisztikai Irodával és a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszával közösen elnyert támogatás a földszint teljes belső felújításához és a Mura-térség értékeit, látnivalóit népszerűsíteni hivatott turisztikai iroda létrehozásához volt elég, de már tervezik a folytatást. Ha a remények valóra válnak, a hajdanvolt nemesi kastély újra a város ékszerdoboza lehet.
Az avatáson – ahol beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke is – elhangzott, hogy a rendelkezésre álló 600 ezer euróból korszerűsítették a földszinten a villamoshálózatot, újra vakolták és festették a megtisztított falakat, felújították a fűtésrendszert, s részben megvalósult a nyílászárók cseréje és felújítása. Emellett turisztikai irodát alakítottak ki egy használaton kívüli szolgálati lakásból.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben