Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Ünnepélyesen átadták Letenyén a felújított egykori Szapáry-Andrássy kastélyt
2019.04.29

Az Európai Unió Magyarország – Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Programjának támogatásával megvalósuló ATTRACTOUR elnevezésű projekt keretében újították fel a Fáklya Művelődési Központnak otthont adó kastély épület alsó szintjét és kialakításra került egy turisztikai iroda is.


A horvátországi és hazai partnerekkel, a Muraközi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel, a Muraköz Megyei Turisztikai Irodával és a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszával közösen elnyert támogatás a földszint teljes belső felújításához és a Mura-térség értékeit, látnivalóit népszerűsíteni hivatott turisztikai iroda létrehozásához volt elég, de már tervezik a folytatást. Ha a remények valóra válnak, a hajdanvolt nemesi kastély újra a város ékszerdoboza lehet.
Az avatáson – ahol beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke is – elhangzott, hogy a rendelkezésre álló 600 ezer euróból korszerűsítették a földszinten a villamoshálózatot, újra vakolták és festették a megtisztított falakat, felújították a fűtésrendszert, s részben megvalósult a nyílászárók cseréje és felújítása. Emellett turisztikai irodát alakítottak ki egy használaton kívüli szolgálati lakásból.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben