Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Fejlesztik a vízi turizmust a Mura régióban
2019.04.17

Tegnap tartották Tótszerdahelyen a Mura és a Dráva vízi turizmusának fejlesztését célzó „Két folyó, egy cél” elnevezésű, a Magyarország – Horvátország Interreg V-A Program támogatásával megvalósított projekt zárókonferenciáját.


A Mura Régió Európai Területi Társulás mintegy 820 ezer eurós pályázati támogatást nyert a vízi turizmus kialakítására és fejlesztésére a térségben. A konferencián elhangzott, hogy számos beruházást valósítottak meg a projekt keretében, így többek között csónaktárolót alakítottak ki Tótszerdahelyen és Semjénházán, míg Molnáriban és Murakeresztúron vizes pihenőhely, Letenyén, Tótszerdahelyen, Molnáriban és Murakeresztúron pedig kikötő épült. Vízi túrázásra alkalmas csónakokat és mentőcsónakot is beszereztek a résztvevő települések, valamint kifejlesztettek egy olyan mobil applikációt is, melynek segítségével konkrét útvonaltervek állnak a túrázók rendelkezésére, beleértve a szállás- és vendéglátóhelyeket, valamint a térség egyéb látnivalóit is.
A társulás vezetői, valamint Josip Grivec, Muraköz megye alispánja mellett az eseményen résztvevőket köszöntötte Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is, aki határon túli kollégájával egyet értett abban, hogy hosszú időbe telt, mire a magyar és horvát személyes kapcsolatokból együttműködés kerekedett, ám a most megvalósult fejlesztések nem a végét, sokkal inkább a folytatását jelzik a közös gondolkodásnak.
Szó esett a konferencián a határon átnyúló projektek folytatására kiírt új pályázati lehetőségekről is, melyekről az Interreg Program igazgatója, dr. Szűcs Márton beszélt, kiemelve, hogy május 3-ig adhatják be támogatási igényüket a társulások a közel 21 millió eurós keretre, melyből határon átnyúló turizmusfejlesztési, környezetvédelmi, oktatási projekteket és intézményi együttműködéseket lehet finanszírozni.
(fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben